Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Norwegian med stærk produktionsvækst og rekordfyldte fly

Norwegian fremlægger i dag en nettogevinst på 128 millioner norske kroner. Kvartalstallene præges af kraftig vækst og rekordhøj belægning men også af betydelige ekstraomkostninger, en svag norsk krone og højere oliepris. Parat-strejken tidligere i år har kostet Norwegian over 100 millioner norske kroner i indtægtstab.

Kvartalstallene afspejler også denne gang Norwegians vækststrategi og mål om at fylde alle de nye sæder. Selv med betydelige omkostninger til opbygning af langdistanceoperationen og højere omkostninger på grund af en svag norsk krone, går enhedsindtægterne ned og sikrer selskabets konkurrencekraft. Norwegian har sat syv Dreamliner-langdistancefly i drift i løbet af det sidste år.

I 2. kvartal omsatte Norwegian for godt 5 milliarder norske kroner, en stigning på 26 procent fra tilsvarende kvartal året før. Resultatet før skat (EBT) blev -137 millioner norske kroner. Målt i antal passagerer rejste 6,4 millioner med Norwegian i 2. kvartal. Det er næsten 900.000 flere end samme periode året før og en stigning på 16 procent. Trafikvæksten (RPK) var markant højere med 46 procent, hvilket også hænger sammen med, at hver Norwegian-passagerer i gennemsnit nu flyver væsentlig længere, end de gjorde for et år siden.

Rekordhøj belægning
Tallene viser også en kraftig produktionsvækst med en stigning på 41 procent (ASK). Væksten er naturligt stærkest i nye markeder. Selv med en solid kapacitetsvækst fyldes flyene. Belægningen i 2. kvartal var 80 procent, op tre procentpoint sammenlignet med samme kvartal året før og ny rekord i et 2. kvartal.

”Dette har været et kvartal, hvor vi ser tydelige resultater af den strategi, som selskabet har lagt. Vi har i løbet af et år etableret langdistanceoperation og flere nye baser i Europa. Af vores 417 ruter går over halvdelen af disse nu uden for Norges grænser, hvilket illustrerer en betydelig international ekspansion det seneste år. Samtidig har vi formået at reducere omkostningerne, hvilket er helt nødvendigt i en så konkurrencepræget, global branche som luftfarten. Vi fik imidlertid store ekstraordinære omkostninger dette kvartal. Både indleje af fly og Parats ”enmandsstrejke” påvirker desværre resultatet i alt for stor grad. Derudover er der stadig stort konkurrencepres, særligt i det skandinaviske marked,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian på tredjepladsen blandt verdens bedste
Baseret på kundeundersøgelser har Skytrax World Airline Awards for andet år i træk kåret Norwegian til Europas bedste lavprisselskab og det tredjebedste lavprisselskab i verden kun slået af AirAsia og AirAsia X. Skytrax er den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i flybranchen.

”Det allervigtigste bevis på kundetilfredshed er imidlertid, at stadig flere vælger at flyve med Norwegian,” siger Bjørn Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. I juni 2013 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian