Gå til indhold
Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Pressemeddelelse -

Norwegian med solid start på sommerhalvåret

Norwegian havde 1,7 millioner passagerer og en belægningsgrad på 83 procent i april. Norwegian går ind i den travle forårs- og sommersæson med fortsat gode bookingtal og forventer en af de stærkeste somre i selskabets historie.

- Vi er tilfredse med trafiktallene i denne måned. April er den første måned i vores sommerprogram, hvor vi udbyder flere ruter og hyppigere afgange til vores mange rejsemål i Norden og Europa. Vi er specielt glade for, at de gode takter i bookingerne fortsætter, som vi går mod sommeren, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.672.455 passagerer i april, 19 procent flere end i samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 2672 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2221 millioner sædekilometer. I april havde Norwegian i gennemsnit 71 fly i drift, og 99,2 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Driften blev påvirket af snevejret i Oslo Lufthavn Gardermoen den 25. april, der førte til store forsinkelser og omkring halvdelen af alle aflysninger i denne måned. Punktligheden, målt som antallet af afgange, der afvikles indenfor 15 minutter af ordinær tid, var i april på 83,4 procent. 95,6 procent af alle flyvninger ankom alligevel til planlagt tid eller indenfor én time.

Positive udsigter for sommeren

Mange rejsende benyttede sig i påsken af Norwegians udvidede ruteprogram med flere rejsemål og hyppigere afgange i sommerhalvåret. Selskabet kan se, at den positive tendens i bookingerne fortsætter i maj.

- Vi er glade for, at stadig flere vælger at flyve med Norwegian, og jeg glæder mig til at byde nye og eksisterende passagerer velkommen om bord i det, der ser ud til at kunne blive den stærkeste sommer for Norwegian nogensinde. Vi anbefaler vores rejsende, der er afhængige af at flyve på en bestemt afgang og rejsemål at bestille billetter så hurtigt som muligt. Flyene begynder at blive fyldte i de travleste rejseperioder, siger Geir Karlsen.

Derudover ser Norwegian en øgning i bestillingerne i de lange weekender i maj. De mest populære rejsemål er Spanien, Italien og Frankrig. For at imødekomme den store efterspørgsel har Norwegian indsat ekstra afgange til Barcelona, Palma og Malaga.

Norwegian og Widerøe udvider nu billetsamarbejde, der betyder, at kunder kan flyve på tværs af selskabernes rutenetværk med én gennemgående billet. Målet er forenkle rejsehverdagen og skabe endnu bedre kundeoplevelser for de mange passagerer, der benytter sig af begge selskaber på sine rejser. Gennemgående billetter kan i dag købes på Widerøes hjemmeside og hos rejsebureauer. Norwegian vil i fremtiden også tilbyde gennemgående flybilletter på sin hjemmeside og i app’en.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian