Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Norwegian med solid resultatforbedring og rekordfyldte fly

Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat (EBT) på 456 millioner norske kroner. Det er 593 millioner norske kroner bedre end sidste år. Belægningen i kvartalet er på 85 procent. Udviklingen er god i alle Norwegians markeder. Det samme gælder på langdistance, hvor belægningen er over 90 procent og passagertallet mere end fordoblet sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Belægningen i andet kvartal var 85 procent, op fem procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år. På langdistanceruterne var belægningen endnu højere med 91 procent. I andet kvartal fløj 324.000 passagerer på Norwegians langdistanceruter. Det er mere end en fordobling fra sidste år, hvor passagertallet var 139.000 i dette kvartal. Norwegian flyver nu 434 ruter i Europa, USA og Asien, hvoraf 21 er langdistanceruter. I alt har Norwegian nu 28 langdistanceruter i salg og flere vil komme om få uger heriblandt London Gatwick-Boston.

I andet kvartal i år blev en ny Boeing 787 Dreamliner og to nye Boeing 737-800 indfaset. Norwegian har nu en flåde på otte Dreamliner-langdistancefly og vil indfase yderligere fire Dreamlinere næste år. Alle de nye Dreamlinere, der leveres herefter vil være større end dem, som Norwegian opererer i dag.

God udvikling i alle markeder

I alt fløj syv millioner passagerer med Norwegian i andet kvartal – en stigning på 9 procent. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i London Gatwick, tæt efterfulgt af Oslo. Også de spanske lufthavne har solid vækst i antal Norwegian-passagerer. I løbet af kvartalet har Norwegian lanceret indenrigsflyvninger i Spanien samt helt nye ruter til Caribien og mellem Caribien og de amerikanske storbyer Boston, New York og Washington DC.

Selv med en svag norsk krone går enhedsomkostningerne ned, hvilket sikrer selskabet konkurrencekraft i fremtiden. Omkostningerne til brændstof er gået ned og opvejer mere end effekten af en svag krone. Nye fly bruger væsentlig mere mindre brændstof end ældre fly, hvilket giver Norwegian en betydelig konkurrencefordel. Norwegian har en af verdens yngste flyflåder med en gennemsnitsalder på fire år.

I andet kvartal omsatte Norwegian for næsten 5,9 milliarder norske kroner, en stigning på 16 procent fra tilsvarende kvartal sidste år. På langdistanceruterne var omsætningsvæksten 60 procent. Samlet kapacitetsvækst (ASK) var på 8 procent i andet kvartal, mens trafikvæksten (RPK) var 15 procent, hvilket hænger sammen med, at hver Norwegian-passager nu i gennemsnit flyver længere end før. Stadig flere kunder køber valgfrie tillægsprodukter om bord.

Norwegian kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance

”Dette har været et godt kvartal for os med en positiv udvikling jævnt over hele rutenettet – ikke mindst på langdistanceruterne. Vi har fyldt flyene, lanceret nye ruter til spændende destinationer og ikke mindst fået gode anmeldelser fra kunderne i form af to Skytrax-priser,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian blev i juni kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance i konkurrence med flyselskaber verden over. Norwegian vandt også prisen for bedste lavprisselskab i Europa for tredje år i træk. Skytrax Awards regnes som værende den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i flybranchen.

Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 434 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 98 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Verden. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Norwegian blev i 2015 også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance af Skytrax. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian