Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med rekordresultat på 2,2 milliarder norske kroner i tredje kvartal

Pressemeddelelse   •   Okt 24, 2019 07:00 CEST

Norwegian fremlægger torsdag et resultat før skat (EBT) på 2,2 milliarder norske kroner (NOK) for tredje kvartal. Kvartalet præges af bedre lønsomhed, højere enhedsindtægter, reducerede enhedsomkostninger og aftaget vækst, som er i tråd med selskabets strategi. Resultatet før skat var en forbedring på 38 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Enhedsindtægterne og indtægterne per passagerkilometer (yield) steg begge med tre procent i dette kvartal. Omsætningen i tredje kvartal steg med otte procent til NOK 14,4 milliarder, hovedsageligt drevet af vækst på de interkontinentale ruter. I alt fløj 10,5 millioner passagerer med selskabet i tredje kvartal, en reduktion på tre procent på grund af lavere kapacitet. Belægningsgraden var på 91,2 procent, en stigning på 0,7 procentpoint.

Norwegians vigtigste prioritet er at gå fra vækst til lønsomhed gennem en række tiltag, der blandt andet inkluderer optimering af rutenetværket og et omfattende omkostningsreduktionsprogram. Kapaciteten (ASK) er aftaget fra rekordhøje 48 procent i andet kvartal i 2018 til tre procent i tredje kvartal i 2019. Selskabets interne omkostningsreduktionsprogram, #Focus2019, fortsætter med fuld styrke og har ført til besparelser på NOK 827 millioner i dette kvartal. Gennem #Focus2019 forventer selskabet at nå en omkostningsreduktion på NOK 2,3 milliarder i år.

- Kvartalstallene viser, at vi leverer på strategien om at gå fra vækst til lønsomhed. Vi leverer et rekordresultat med rekordhøje indtægter og reducerede enhedsomkostninger til trods for, at vi er blevet ramt af driftsproblemer, der ligger udenfor vores kontrol, siger fungerende koncernchef og finansdirektør, Geir Karlsen.

- Jeg vil rose alle i Norwegian, som har bidraget til at levere betydelige omkostningsreduktioner indtil nu, tilføjer han.

Norwegians international tilstedeværelse fortsætter med at vokse. USA er nu det marked med højeste omsætning, efterfulgt af Norge, Spanien og Storbritannien.

Siden 2008 har Norwegian reduceret sin CO2-udledning per passagerkilometer med 30 procent. I løbet af tredje kvartal var CO2-udledningen per passagerkilometer 69 gram. Dette er uændret i forhold til samme periode fra året før, hvilket skyldes selskabets anvendelse af indlejede fly. Passagerernes klimapåvirkning vil falde yderligere i takt med, at nye fly introduceres i flåden. Gennemsnitsalderen på 3,8 år betyder, at Norwegian har en af verdens mest moderne og brændstofeffektive flyflåder.

Se vedlagte PDF for yderligere information.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.