Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med resultat på 1 milliard norske kroner og god passagervækst i tredje kvartal

Pressemeddelelse   •   Okt 26, 2017 07:00 CEST

Norwegian 737 MAX

Norwegian fremlægger i dag et nettoresultat på 1 milliard norske kroner for årets tredje kvartal. Det er en forbedring på fire procent fra samme kvartal sidste år. Belægningen steg til 92 procent. Udviklingen har været stabil god i alle markeder, hvor Norwegian har virksomhed. Særlig har væksten været stor i USA og Spanien.

Tredje kvartal var præget af stærk, international passagervækst og fyldte fly samt flådevækst- og fornyelse. I alt fløj 9,8 millioner passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Stigningen i antal passagerer var størst i USA (79 procent) og Spanien. Belægningen steg til 91,7 procent og kapacitetsvæksten på 25 procent.

Selskabet har sat ti nye fly i trafik; fire Boeing 737 MAX, en Boeing 737-800 og fem Boeing 787-9 Dreamliner. En ny flyflåde kombineret med en høj belægning reducerer miljøudslippene per passagerkilometer. I tredje kvartal blev udslippene reduceret med to procent per passagerkilometer.

Stærk likviditet

I tredje kvartal omsatte Norwegian for godt 10 milliarder norske kroner, op fra 8,3 milliarder norske kroner i samme kvartal året før. Norwegian har en stærk likviditet med en kontantbeholdning på 5,6 milliarder norske kroner.

”Jeg er meget tilfreds med både passagervæksten og belægningen dette kvartal. I løbet af vores 15 år i luften har knap 210 millioner passagerer vist os tillid og rejst med os. Stadig flere rejsende fra USA, Spanien og andre dele af verden bidrager til den stærke vækst. Det viser, at vores globale strategi er ved at få fodfæste,” siger koncernchef Bjørn Kjos.

”Vi har imidlertid haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly og kompensation til forsinkede passagerer, som påvirker resultatet kraftigt. Udviklingen fremover ser dog god ud i form af billetsalg på både etablerede og nye ruter,” siger Kjos.

I løbet af kvartalet har Norwegian startet 14 nye, interkontinentale ruter med blandt andet Singapore, Denver og Seattle som nye destinationer på rutekortet. Koncernens britiske datterselskab, Norwegian Air UK, fik amerikansk flyvetilladelse og et samarbejde med easyJet blev lanceret. Sammen med UNICEF fyldte Norwegian en splinterny Dreamliner med nødhjælp til 300.000 børn i Yemen. Det var den fjerde nødhjælpsflyvning på ligeså mange år.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Pressekontakt:

Fungerende finansdirektør Tore Østby, tlf, +47 99 546 400
Norwegians pressetelefon: +47 815 11 816

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For femte år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.