Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med resultat før skat på 861 millioner norske kroner og god passagervækst

Pressemeddelelse   •   Jul 13, 2017 07:00 CEST

Norwegian Boeing 737 MAX

Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat (EBT) på 861 millioner norske kroner. Dette er noget ned fra forrige år, hvilket blandt andet skyldes højere oliepris og passagerafgiften i Norge. Belægningen for kvartalet er på 88 procent. Udviklingen er stabil god i alle markeder, hvor Norwegian har virksomhed.

Belægningen i andet kvartal har holdt sig på det høje niveau, selskabet havde sidste år på 88 procent. Tager man en kraftig stigning sidste år i betragtning, indebærer dette, at Norwegian stadig fylder flyene bedre, hvilket også betyder en markant reduktion i CO2-udslippene per passagerkilometer (RPK).

I andet kvartal er én Boeing 787 Dreamliner, otte nye Boeing 737-800 og to nye Boeing 737 MAX-fly indfaset i flyflåden. Norwegian vil inden for få år have en flåde på mindst 42 Dreamliner-langdistancefly.

God udvikling i alle markeder

I alt fløj 8,6 millioner passagerer med Norwegian i andet kvartal, hvilket er en stigning på 12 procent. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i Oslo Lufthavn og London Gatwick. I løbet af kvartalet har Norwegian startet transatlantiske flyvninger op med sine kort- og mellemdistancefly, etableret en ny langdistancebase i Rom og lanceret sin allerførste rute til Sydamerika (Buenos Aires).

I andet kvartal omsatte Norwegian for 7,8 milliarder norske kroner, hvilket er en stigning på 17 procent fra tilsvarende kvartal året før. Salg af 2,5 procent Bank Norwegian-aktier gav en positiv resultateffekt, og resultatet efter skat endte på 1,1 milliarder norske kroner. Norwegian øgede kontantbeholdningen kraftigt fra tre milliarder norske kroner sidste år til i underkanten af seks milliarder norske kroner i år. Både kapacitetsvækst (ASK) og trafikvækst (RPK) var på 19 procent i andet kvartal. Væksten fremover ventes at blive stærkere resten af året, og Norwegians vækstanslag (ASK) er på 25 procent for hele året.

Norwegian igen kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance

I juni blev Norwegian kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance for tredje år i træk i konkurrence med flyselskaber verden over. Norwegian vandt også prisen for Bedste lavprisselskab i Europa for femte år i træk. SkyTrax Awards regnes for at være den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i luftfartsbranchen.

Norwegian fik leveret to af sine allerførste Boeing 737 MAX-fly i sommer. Norwegian er det første europæiske flyselskab, der får denne nye flytype, som er en opgraderet version af Boeing 737-800-flyene, selskabet allerede flyver på sine korte ruter. Den nye flytype har en rækkevidde, som muliggør interkontinentale flyvninger.

"Jeg er meget tilfreds med belægningen, vi har i dette kvartal. Siden Norwegians opstart i 2002 har nu mere end 200 millioner passagerer vist os tillid og rejst med os", siger koncernchef Bjørn Kjos.

"Vi har haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly, høj oliepris og passagerafgiften i Norge, hvilket har haft en negativ effekt på resultatet. Vi ser imidlertid positivt på udviklingen fremover både i form af billetsalg, forsalg de nærmeste måneder og nye rutelanceringer. Ekstra glædeligt har det også været at modtage to internationale SkyTrax-priser. Dette er kun muligt på grund af alle vores dygtige medarbejdere og vores kunder, som har stemt på os", siger Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontaktperson:
Fungerende Finansdirektør Tore Østby, tlf. +47 99 546 400

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 120 fly, som fragter ca. 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.