Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med rekordhøj belægning i juni

Pressemeddelelse   •   Jul 06, 2015 08:00 CEST

Norwegians trafiktal for juni viser en god passagerudvikling og en belægning på 88 procent. Aldrig før har Norwegian haft en så høj belægning i en juni måned. En kombination af god vækst på langdistance og stor rejselyst i Skandinavien forklarer i høj grad den positive udvikling.

I juni fløj 2.463.239 passagerer med Norwegian, en stigning på 7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 11 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 4 procent denne måned. Belægningen på 88 procent er en stigning på hele 5,5 procentpoint fra samme måned sidste år

”Det er glædeligt, at så mange vælger at rejse med os, og at vi kan fylde næsten ni ud af ti sæder. Vi er særligt godt tilfredse med udviklingen i langdistanceoperationen. Samtidig har vi nok også fået en hjælpende hånd fra vejrguderne denne måned, da mange skandinaver har valgt at rejse til varmere himmelstrøg,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

I juni fik Norwegian leveret en fabriksny Boeing 737-800. Norwegians flyflåde er blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa. Norwegian modtog i juni to priser fra Skytrax baseret på tilbagemeldinger fra kunder verden over. Norwegian blev kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter og for tredje år i træk blev selskabet kåret til Europas bedste lavprisskab. Det er flypassagererne selv, som bedømmer over 200 flyselskaber verden over i det, der betegnes som den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i flybranchen.

Norwegian gennemførte 99,3 procent af de planlagte flyvninger i juni, hvoraf 79,6 procent afgik til tiden. Punktligheden denne måned er påvirket af, at selskabet har haft en indkøringsperiode for nye handlingselskaber.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.