Gå til indhold
Norwegian med rekordfyldte fly – fløj næsten 26 millioner passagerer i 2015

Pressemeddelelse -

Norwegian med rekordfyldte fly – fløj næsten 26 millioner passagerer i 2015

Norwegian satte ny passagerrekord i 2015 med næsten 26 millioner passagerer og en belægning på 86 procent. Langdistanceruterne bidrager markant til væksten.

Sidste år var præget af god passagerudvikling, mange nye fly i flåden og høj belægning for Norwegian. I alt fløj 25,7 millioner passagerer med selskabet, hvilket er to millioner mere end året før. Selskabet indfasede 11 fabriksnye fly i flåden i 2015 og lancerede en række nye ruter herunder interkontinentale og i nye markeder som Caribien og indenrigs i Spanien. På årsbasis var belægningen 86 procent, op fra 81 procent i 2014.

I 2015 fik Norwegian en række internationale priser og udmærkelser fra passagererne – blandt andet SkyTrax Awards for verdens bedste lavprisselskab på langdistance. Norwegian blev også udpeget som selskabet med det klart mindste miljøudslip over Atlanten takket været splinternye Dreamlinere.

Også årets sidste måned var præget af passagervækst og stærk belægning. I december fløj 1.787.607 passagerer med selskabet, hvilket er 9 procent flere end samme måned i 2014. Kapacitetsvæksten (ASK) var på 12 procent og trafikvæksten (RPK) på 15 procent i årets sidste måned. Belægningen var 83,3 procent, op 2 procentpoint.

”Vi er meget glade for, at stadig flere vælger at flyve med os; ikke mindst i nye dele af verden, hvor vi har satset det sidste år. Det er også glædeligt, at vi, i et år med mange nye ruter, fylder flyene endnu bedre end tidligere. Langdistanceoperationen er faldet på plads og bidrager væsentligt til den gode udvikling i 2015. Det lover godt med tanke på den globale konkurrencekraft og vækstplanerne i London Gatwick,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

”I december har rejselysten været stor både i det skandinaviske og europæiske marked. Vores nye ruter mellem London og Caribien og Skandinavien og Caribien er blevet godt modtaget. Det samme gælder ruterne fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe,” siger Kjos.

I alt gennemførte Norwegian 99,4 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 76,4 procent afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 439 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj næsten 26 millioner passagerer i 2015. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 6000 ansatte. Norwegian har 102 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 3,6 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian