Gå til indhold
Norwegian med positivt kvartalsresultat

Pressemeddelelse -

Norwegian med positivt kvartalsresultat

Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat på 300 millioner norske kroner efter skat. Væksten i årets andet kvartal har været den højeste i selskabets historie og vil fremover aftage, sådan at omkostningerne reduceres yderligere i tråd med selskabets strategi.

Nettoresultatet var på 300 millioner norske kroner (NOK), en stærk forbedring fra sidste år, hvor tabet var på NOK 691 millioner. Selskabets omkostninger er reduceret med ni procent i dette kvartal. Fratrukket omkostninger til brændstof, faldt omkostningerne med 19 procent. Engangseffekter har også i dette kvartal bidraget til omkostningsreduktionen. Omkostningerne er reduceret til trods for, at selskabet har haft den højeste vækst nogensinde i løbet af et kvartal med 48 procent (ASK), samt at olieprisen har været betydeligt højere sammenlignet med samme periode sidste år. Trafiktilvæksten i andet kvartal (RPK) var på 46 procent.

Stabil belægningsgrad
I alt fløj 10 millioner passagerer med Norwegian i andet kvartal – en øgning på 16 procent. Belægningsgraden i andet kvartal holdt sig på et højt niveau, 86,8 procent mod 87,7 sidste år.

Norwegians international ekspansion har været stor de senere år med nye ruter, nye destinationer og etablering af nye baser, samt øget frekvens på adskillige ruter. Målt på de samlede indtægter er USA nu Norwegians stærkeste marked efterfulgt af Norge.

- Det er glædeligt at kunne fremlægge et godt resultat med reducerede omkostninger på trods af en stærk vækst i dette kvartal. Fremover vil væksten aftage, og vi vil høste af det, vi har sået, hvilket vil gavne kunder, ansatte og aktionærer, siger koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos.

- Jeg er vældig glad og taknemmelig over, at vi i løbet af de sidste seks måneder har modtaget ti forskellige priser. I juni blev Norwegian kåret til Norges mest innovative selskab, og i juli blev vi tildelt ”World Travel Award” som det bedste flyselskab i Europa. Vi har også modtaget «Ambassador’s Award» af USA’s ambassadør i Norge, som viser, at det, vi har opnået indtil nu i USA, bliver værdsat og anerkendt af de amerikanske myndigheder, siger Kjos.

I løbet af andet kvartal har Norwegian indfaset tre Boeing 787-9 Dreamlinere og to nye Boeing 737 MAX-fly i flyflåden. I alt i år får Norwegian levering af 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og har allerede modtaget selskabets to sidste Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøeffektive i verden.

For yderligere information, se vedlagte kvartalsrapport (engelsk).

Medie-kontakt
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm, +45 61911116
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, +47 97554344

Emner

Kategorier


Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian