Gå til indhold
Norwegian med passagervækst og negativt resultat i et sæsonmæssigt svagt første kvartal

Pressemeddelelse -

Norwegian med passagervækst og negativt resultat i et sæsonmæssigt svagt første kvartal

Norwegian fremlægger i dag et nettoresultat på -1,5 milliarder norske kroner i årets første kvartal. Trods stærk passagervækst bidrog højere brændstofudgifter, hård konkurrence og en stærkere norsk krone til, at resultatet blev negativt. Påsken fører desuden til en forskydning af indtægter over til april fra marts sidste år. Selskabet lancerede 39 nye ruter i dette kvartal.

Nettoresultatet blev -1.492 millioner norske kroner mod -800 millioner norske kroner i samme kvartal i 2016. I første kvartal valgte 6,7 millioner passagerer at flyve med Norwegian, hvilket er en stigning på 14 procent. Den stærkeste vækst havde Norwegian i USA, Spanien og Frankrig. I Norden var passagervæksten på 6 procent. Kapacitetsvæksten var på 24 procent og belægningen var på 84 procent, ned i underkanten af et procentpoint. Første kvartal er sæsonmæssigt svagt med lavere efterspørgsel.

Norwegians globale vækststrategi vil give storskalafordele og lavere enhedsomkostninger. I årets første kvartal faldt enhedsomkostningerne før brændstofudgifter med 4 procent og gældsbelastningen med 1 milliard norske kroner. Kontantbeholdningen ved kvartalets slutning var på 4,8 milliarder norske kroner.

”I dette kvartal mærker vi særligt effekterne af højere brændstofudgifter i kombination med en styrket norsk krone mod britiske pund, euro og svenske kroner, som står for næsten halvdelen af vores omsætning. Derudover påvirkes tallene af, at påsken ikke lå i første kvartal, som den gjorde sidste år. Samtidig er det positivt, at flyene fyldes godt, og at stadig flere vælger Norwegian både i nye og mere etablerede markeder. Vores langdistancesatsning begynder at blive godt etableret, hvilket er et bevis på, at rejsende ønsker at flyve interkontinentalt til lave priser i nye og komfortable fly”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har lanceret 39 nye ruter i dette kvartal blandt andet mellem USA og Irland, Nordirland, Skotland og Norge. I april lancerede selskabet nye ruter fra London til Singapore, Denver og Seattle. I løbet af kvartalet har selskabet sat syv fabriksnye Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 i trafik.

I marts gennemførte Norwegian og UNICEF årets vigtigste flyvning til Mali i Afrika med 13 tons nødhjælp og skolemateriale om bord.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontakt for pressen

IR-chef Tore Østby, tlf. +47 99 54 64 00
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. +45 26 57 07 67

Emner


Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7.000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 120 fly, som fragter knap 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Kommunikationschef Danmark + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Relateret materiale

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian