Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med passagervækst og højere punktlighed i februar

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2019 08:00 CET

Norwegian 787 Dreamliner

Norwegians trafiktal for februar viser, at over 2,5 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i denne måned, en stigning på 8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Væksten aftager nu betydeligt, i tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed.

I alt 2.517.335 passagerer valgte at flyve med Norwegian i februar. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 11 procent, og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 15 procent, mod 35 procent i februar sidste år. Belægningsgraden var på 81,5 procent.

”Vi er tilfredse med passagervæksten i februar, der er en periode, der traditionelt er præget af lavere rejseaktivitet. Efter en periode med kraftig ekspansion og betydelige investeringer aftager væksten, og vi ændrer strategisk fokui fra vækst til lønsomhed. Med en styrket finansiel position og reducerede omkostninger fremover, er vi godt rustede til at fortsætte kampen om kunderne, ikke mindst på langdistanceflyvningerne,” siger koncernchef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,3 procent af de planlagte flyvninger i februar, og punktligheden var på 83,5 procent (en stigning på 8,8 procentpoint).

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 160 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.