Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med passagervækst og højere belægning i november

Pressemeddelelse   •   Dec 04, 2015 08:01 CET

Norwegians trafiktal for november er præget af vækst på langdistanceruterne og i det europæiske netværk. Belægningen denne måned steg med 4,1 procentpoint til 83,1 procent fra samme måned sidste år. Næsten to millioner passagerer rejste med selskabet denne måned, hvilket er en stigning på 11 procent.

Trafiktallene for november viser en stabil og god udvikling, og væksten på langdistanceruterne fortsætter. I november fløj 1.952.083 passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 11 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 13 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 8 procent denne måned. Belægningen på 83,1 procent er en stigning på 4,1 procentpoint fra samme måned sidste år. Norwegian lancerede fra og med november en række nye ruter inkluderet spanske indenrigsflyvninger og langdistance til Caribien, som har højsæson om vinteren.

Fyldte fly er også vigtigt i miljøsammenhæng og gør, at fly kan være et bedre alternativ end eksempelvis bil, fordi udslippene er lavere per sædekilometer.

”Det er glædeligt, at den positive trafikudvikling fortsætter denne måned, selv i overgangen til en periode med traditionelt set lavere efterspørgsel. Vi ser, at stadig flere rejsende benytter sig af Norwegians store europæiske rutenet til at flyve videre til USA, hvilket beviser, at et stærkt Norwegian i hele Europa styrker langdistancesatsningen og omvendt,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,7 procent af de planlagte flyvninger i november, hvoraf 86,3 procent afgik til tiden.

Norwegian har en af de nyeste og mest moderne flyflåder i Europa og blev i november udpeget som det klart ”grønneste” flyselskab, der flyver over Atlanten sammenlignet med både europæiske og amerikanske selskaber, af det anerkendte institut The International Council on Clean Transportation:http://www.theicct.org/transatlantic-airline-efficiency-2014.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, tlf, +47 91 63 16 45

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 99 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.