Gå til indhold
Norwegian med over to milliarder norske kroner i resultat i tredje kvartal

Pressemeddelelse -

Norwegian med over to milliarder norske kroner i resultat i tredje kvartal

Norwegian havde et resultat før skat (EBT) på 2.050 millioner norske kroner i tredje kvartal 2023, hvilket er det næstbedste kvartalsresultat i selskabets 21-årige historie. Norwegian havde en rigtig god sommer operativt og finansielt og er også helt oppe i den europæiske top, når det gælder punktlighed og regularitet.

I tredje kvartal 2023 havde Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 2.170 millioner norske kroner svarende til en driftsmargin på 25 procent. Det er det højeste driftsresultat i flyselskabets historie efter tredje kvartal i 2019, da flyflåden var omkring dobbelt så stor. Resultatet før skat (EBT) blev 2.050 millioner norske kroner. Kontantbeholdningen er forbedret til 9,4 milliarder norske kroner. Samtidig indløste Norwegian NAS13-obligationerne, som en del af det igangværende arbejde med at sikre, at selskabet har en hensigtsmæssig kapitalstruktur. Ved udgangen af kvartalet bestod Norwegians flåde af 85 fly.

I tredje kvartal 2023 havde Norwegian 6,5 millioner passagerer sammenlignet med 6,1 millioner passagerer i tredje kvartal 2022. Kapaciteten (ASK) var på 10,4 milliarder sædekilometer. Passagertrafikken (RPK) var på 9,1 milliarder sædekilometer. Norwegian øgede kapaciteten i den travleste periode, sommeren, således, at produktionen var tyve procent højere end i det foregående kvartal. Belægningen var på 87,4 procent mod 88,8 procent i samme periode året før.

I den europæiske top på regularitet og punktlighed
Andelen af afgange inden for 15 minutter efter ordinær afgangstid var i tredje kvartal på 80,1 procent sammenlignet med 73,6 procent i samme periode året før. Norwegian er, ifølge analysebureauet Cirium, blandt Europas tre mest punktlige flyselskaber. Regulariteten, antal gennemførte flyvninger, var på 99,6 procent – den højeste regularitet i næsten to år.

”Hele Norwegian-holdet har bidraget til, at vi nu kan se tilbage på et af de bedste kvartaler i flyselskabets 21-årige historie. Jeg er meget glad for, at vi leverer et stærkt finansielt resultat. Samtidig er vi helt oppe i den europæiske top på operationel drift med god punktlighed og et meget lavt antal aflysninger. Vi får stadig gode tilbagemeldinger om, at vi er det selskab, som kunderne kan stole på, og det er noget, som alle i Norwegian har æren for. I sommer har vi også taget imod vores rejsende udelukkende i egne fly og med eget personale. Det har gjort, at vi har givet kunderne en god Norwegian-oplevelse gennem hele rejsen. Vi er godt forberedt på at håndtere den roligere vinterperiode og har blandt andet reduceret kapaciteten tilsvarende,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Godt positioneret til vinteren og næste sommer
Norwegians kunder sætter pris på god punktlighed og et attraktivt og voksende rutenetværk. Det planlagte opkøb af Widerøe og udviklingen af en fælles platform for fordelsprogrammer sammen med Strawberry vil bidrage til, at Norwegian forbliver et foretrukket flyselskab på tværs af Norden.

”Selvom mange nu påvirkes af inflation og et højt renteniveau, fortsætter vores kunder alligevel med at prioritere flyrejser højt. Billetsalget er, som forventet, noget reduceret i takt med normale sæsonvariationer i efterspørgslen. Samtidig fortsætter vi med at tiltrække os et stigende antal fritids- og forretningsrejsende på tværs af Norden,” siger Geir Karlsen.

Til sommeren 2024 planlægger Norwegian at have en flåde på omkring 90 fly. Sommerprogrammet er offentliggjort, og yderligere nye rejsemål vil blive annonceret senere denne måned.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian