Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med ny passagerrekord og solide julital

Pressemeddelelse   •   Aug 07, 2012 08:02 CEST

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i juli måned, en af de bedste i selskabets historie. Over 1,8 millioner passagerer fløj med selskabet, en stigning på 14 pct. sammenlignet med samme måned sidste år og det højeste antal i en enkelt måned nogensinde.

I juli i år fløj 1.820.158 passagerer med Norwegian, en stigning på 14 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Belægningen var på 87 pct. i juli, en nedgang på to procentpoint i forhold til juli 2011.

Faldet i belægningen kompenseres af en positiv udvikling i enhedsindtægterne. RASK er steget med 2 pct. til 0,51, mens Yield steg med fem pct. til 0,59.

Den totale trafikvækst (RPK) steg med 15 pct., mens sædekapaciteten (ASK) steg med 18 pct.

”Jeg er meget tilfreds med trafiktallene for juli. Udviklingen er god i samtlige af de nordiske lande, vi har etableret os i. At vi sætter ny passagerrekord, er et bevis på, at kombinationen af helt nye og mere miljøvenlige fly samt et godt rutetilbud bliver værdsat af de rejsende”, siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskabet opererede 99,9 pct. af de planlagte flyvninger, hvoraf 78,8 pct. afgik til tiden. Punktlighedstallene er stærkt påvirket af, at Avinor ikke havde sørget for nok flyveledere i juli, som er måneden med klart størst ferietrafik.

”Beklageligvis påvirker Avinors mangel på flyveledere i juli vores ellers rigtig gode punktlighedsstatistik”, siger Kjos.

Middelhavet fortsat mest populært
Med 1800 flere afgange end juli sidste år har selskabet i årets sommerprogram fået plads til en række spændende, nye destinationer, der er blevet modtaget over al forventning.

Tæt på 700.000 passagerer valgte at rejse med Norwegian til middelhavslandene i juli. På en ubestridt førsteplads kommer Spanien med dobbelt så mange passagerer som Grækenland, der er nummer to på listen. Herefter kommer Frankrig, Italien og Kroatien. Den mest besøgte enkeltdestination ved Middelhavet var Malaga tæt efterfulgt af Nice.

Mest populære storbyer
Også storbydestinationerne var efterspurgt i juli med næsten 600.000 rejsende. London er den klart mest populære destination til trods for den noget lavere efterspørgsel under OL. Barcelona, Rom, og Berlin er andre storbyer, som var populære i juli.

Se dejtaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. + 47 45 45 60 12
IR-ansvarlig Karl Peter Gombrii, tlf. +47 92 82 29 69

Norwegian 
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. Med lave priser og kundevenlige løsninger har Norwegian haft en stærk passsagertilvækst de seneste år. I 2011 transporterede selskabet 16 millioner passagerer. Norwegian tilbyder i dag 300 ruter til 114 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Flyselskabet har 2500 ansatte og en flyflåde bestående af 64 fly. Norwegian indfaser løbende nye fly og har en totalordre på levering af 277 fabriksnye fly af typen Boeing 737-800 MAX og Airbus 320neo. Når alle flyene er på plads, kommer Norwegian til at have en af Europas mest moderne og miljøvenlige flyflåder. Norwegian var det første flyselskab, der tilbød WiFi om bord på europæiske flyvninger. I 2013 planlægger flyselskabet at starte langdistanceflyvninger til USA og Asien fra Stockholm og Oslo. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.