Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med ny passagerrekord og fyldte fly i juli

Pressemeddelelse   •   Aug 06, 2015 08:02 CEST

Den gode passagerudvikling fortsætter for Norwegian i juli. Selskabet sætter ny passagerrekord med næsten 2,7 millioner rejsende – det højeste antal i en enkelt måned nogensinde. Juli var også præget af stor rejselyst i alle markeder og fyldte fly. Belægningen denne måned var hele 94 procent – aldrig før har flere Norwegian-sæder været fyldt i en enkelt måned.

I juli fløj 2.690.458 passagerer med Norwegian, en stigning på 8 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 7 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 1 procent denne måned. Belægningen på 93,8 procent er en stigning på hele 5,6 procentpoint fra samme måned sidste år. 97 procent af sæderne på langdistanceflyene var fyldt i juli.

”Det er meget glædeligt, at så mange har valgt at flyve med Norwegian i juli, at vi både sætter ny passagerrekord samt fylder flyene bedre end nogensinde før. En belægning på 94 procent betyder, at efterspørgslen er lige så god i veletablerede markeder i Skandinavien som i nye markeder såsom England, Tyskland, Spanien og USA. Det viser, at Norwegians internationale strategi er i færd med at manifestere sig, så vi er endnu bedre rustet til at møde den hårde konkurrence i luftfarten i fremtiden,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,9 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 76 procent afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF

Kontaktpersoner:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67
IR-ansvarlig Tore Østby tlf. + 47 45 80 48 98

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.