Gå til indhold
Norwegian med ny passagerrekord i juli: Første gang over to millioner rejsende

Pressemeddelelse -

Norwegian med ny passagerrekord i juli: Første gang over to millioner rejsende

Norwegian fortsætter med at sætte nye passagerrekorder. Juli måned er den bedste i selskabets historie, og for første gang rejste mere end to millioner med Norwegian i en enkelt måned.

I juli fløj 2.128.835 passagerer med Norwegian, en stigning på 17 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Belægningen blev 86 procent i juli, ned 1 procentpoint fra juli 2012. Trafiktallene i juli påvirkes af et udsædvanligt godt sommervejr i Norden, hvilket har bidraget til, at færre har valgt middelhavsdestinationer som rejsemål.

Den totale trafikvækst (RPK) steg med 29 procent, mens sædekapaciteten (ASK) steg med 30 procent.

”Jeg er meget tilfreds med trafiktallene i juli. Vi fortsætter med at levere gode tal i etablerede markeder, men også udviklingen på ruter fra vores nye europæiske baser og langdistanceruter er positiv. At mere end to millioner rejsende har valgt at flyve med Norwegian i juli, er et bevis på, at kombinationen pris og kvalitet værdsættes,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskabet opererede 99,9 procent af de planlagte flyvninger i juli, hvoraf 85,4 afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF

Kontaktpersoner
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. + 47 45 45 60 12
IR-ansvarlig Karl Peter Gombrii tlf. + 47 92 82 29 69

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa med 331 ruter til 120 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. I maj 2013 starter selskabet også langdistanceflyvninger til USA og Asien. Norwegian fragtede næsten 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omtrendt 3000 ansatte. Norwegian har 77 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flåder i Europa. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.



Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian