Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med kraftig trafikvækst og høj belægning

Pressemeddelelse   •   Okt 23, 2014 08:31 CEST

Norwegian vokser kraftigt i alle de europæiske markeder og havde en kapacitetsvækst på 36 procent og en belægning på hele 85 procent i tredje kvartal. Resultatet før skat (EBT) blev 505 millioner norske kroner mod 604 millioner norske kroner i samme kvartal i 2013. Ekstraomkostninger til indleje af fly samt en svag norsk krone påvirker i høj grad resultatet i dette kvartal.

Selv med en solid kapacitetsvækst fyldes flyene betydeligt bedre end i samme periode sidste år. Belægningen i tredje kvartal var 85 procent, op tre procentpoint. I alt fløj 7,1 millioner passagerer med Norwegian i tredje kvartal. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i London Gatwick.

Resultatet før skat (EBT) blev 505 millioner norske kroner mod 604 millioner norske kroner i samme kvartal i 2013. Kombinationen af en svag norsk krone, manglende godkendelse fra det amerikanske transportministerium og omkostninger knyttet til forsinkede fly påførte Norwegian store ekstraomkostninger dette kvartal. Indlejeomkostningerne, inkluderet omkostninger til ekstra brændstof samt hotel, mad og drikke til forsinkede passagerer udgjorde også et betydeligt beløb. Det samme gjorde ekstraomkostningerne som følge af, at det amerikanske transportministerium endnu ikke har givet Norwegians europæiske datterselskab Norwegian Air International den nødvendige flyvetilladelse til USA – som selskabet har krav på i henhold til Open Skies-aftalen.  

”På den positive side har vi fået mange nye kunder om bord i hele rutenettet, og belægningen er solid. Vi har vundet flere nye internationale priser og er igen kåret til Europas bedste lavprisselskab. Samtidig har vi haft flere ekstra udfordringer, blandt andet som følge af, at vores datterselskab i Dublin endnu ikke har fået tilladelse til at flyve til USA, hvilket har medført, at flyflåden ikke kan udnyttes optimalt. Tekniske udfordringer med langdistanceflyene har også givet betydelige ekstraomkostninger. Vi har nu en langt mere stabil langdistanceoperation med flere fly i flåden end tidligere. Ser vi længere frem, vil 2015 blive et konsolideringsår, hvor væksten ikke vil være lige så høj som nu. Endvidere vil vores kortdistanceflåde næste år udelukkende bestå af Boeing 737-800, idet de ældre Boeing 737-300-maskiner udfases,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontaktpersoner for pressen: Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj over 20 millioner passagerer i 2013. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013 og 2014 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.