Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med kraftig resultatforbedring og rekordhøj belægning i tredje kvartal

Pressemeddelelse   •   Okt 22, 2015 07:36 CEST

Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat (EBT) på 1,1 milliarder norske kroner, hvilket er en kraftig forbedring fra sidste år. Det er langdistanceoperationen og de internationale ruter, som trækker resultatet op. Aldrig før har belægningen være så høj i et kvartal; 91 procent i hele rutenettet.

Resultatet før skat blev 1,1 milliarder norske kroner, op fra 505 millioner norske kroner i samme kvartal i 2014. Belægningen i tredje kvartal var 91 procent, op seks procentpoint fra sidste år. I alt fløj 7,7 millioner passagerer med Norwegian i tredje kvartal, hvilket er en stigning på ni procent. På langdistance var passagervæksten 15 procent sammenlignet med sidste år. Den deciderede stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i London Gatwick, hvor selskabet har både kort- og langdistancebase. Trafikken på de spanske baser steg også kraftigt. I Norden er situationen stabil men alligevel med let stigning i markedsandele.

”Vores langdistanceoperation og internationale virksomhed bliver stadig vigtigere, hvilket tallene for tredje kvartal bekræfter. Det er her, vi kommer til at vokse mest fremover, hvilket vil sikre selskabet større muskler i et globalt marked med stærk konkurrence. Vi ser en stigning i Europa generelt, mens der er stabilitet på det skandinaviske marked. Vi ser også, at det skandinaviske og europæiske rutenet er tæt knyttet op mod langdistanceruterne ved, at et stigende antal passagerer benytter sig af videreforbindelser. Tredje kvartal er også kendetegnet af vigtige milepæle som lancering af spanske indenrigsruter og vinterruter mellem USA og Caribien,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

I tredje kvartal vandt Norwegian nye internationale kåringer blandt andet to Passenger Choice Awards i USA. Fem nye fly er blevet leveret i løbet af tredje kvartal, to nye Dreamlinere er bestilt, og der er blevet indgået leasingaftaler for 12 Airbus A20neo, som leveres fra og med 2016. Det er Norwegians helejede datterselskab Arctic Aviation Assets Limited, som ejer disse fly og skal lease dem ud i en periode på 12 år.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontaktpersoner for pressen:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. + 47 97 55 43 44

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 4500 ansatte. Norwegian har 102 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,8 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.