Gå til indhold
Norwegian med højere enhedsindtægter og bedre punktlighed i februar

Pressemeddelelse -

Norwegian med højere enhedsindtægter og bedre punktlighed i februar

Norwegians trafiktal for februar viser, at selskabets strategi om at gå fra vækst til lønsomhed fortsætter med at give betydeligt højere enhedsindtægter og bedre punktlighed. Selskabet har de seneste dage oplevet reduceret efterspørgsel på enkelte ruter og har derfor aflyst 22 flyvninger mellem Europa og USA.

I alt 1.955.585 kunder valgte at flyve med selskabet i februar. Den planlagte kapacitetsreduktion og optimeringen af rutenetværket påvirker fortsat tallene positivt. Punktligheden for februar var på 84,2 procent og belægningsgraden var på 81,7 procent, en stigning på 0,2 procentpoint.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi fortsat leverer på strategien om igen at blive lønsomme efter flere år med betydelig vækst. Det er 11. måned i træk, at den planlagte kapacitetsreduktion påvirker enhedsindtægterne positivt. Jeg er også tilfreds med, at punktligheden forbedres, for jeg ved, hvor vigtigt dette er for vores kunder. Samtidig har vi de seneste dage oplevet reduceret efterspørgsel på enkelte ruter på grund af coronavirussen og har derfor aflyst nogle flyvninger mellem Europa og USA, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

CO2-udledningen i denne måned er uændret på 75 gram per passagerkilometer. Tallene er påvirket af, at selskabet har måttet indleje ældre fly. Norwegian har en af de mest moderne og brændstofeffektive flyflåder i verden. Takket være den unge flåde har selskabet reduceret udledningen per passager med 33 procent siden 2009. I februar valgte mere end 37.000 kunder at klimakompensere deres rejse, da de bestilte flybillet på Norwegians hjemmeside.

Ændring i efterspørgslen som følge af COVID-19
De seneste dage har Norwegian oplevet en nedgang i efterspørgslen på visse ruter. Det gælder specielt bookinger, der ligger noget frem i tid, mens bestillingen af rejser i nær fremtid er mindre påvirket. Selskabet har derfor besluttet at aflyse 22 langdistanceflyvninger mellem Europa og USA i tidsrummet 28. marts til 5. maj. Norwegian har få flyvninger til Norditalien og andre regioner, der er kraftigt berørt af virussen. Selskabet har desuden en større andel af ferie- og fritidsrejser, der ser ud til at være mindre påvirket end forretningsrejser. Dertil kommer, at Norwegian allerede har reduceret sin kapacitet med op mod 15 procent for 2020. Selskabet følger udviklingen tæt og vurderer løbende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet.
Følgende ruter bliver berørt: Rom-Los Angeles, Rom-Boston, Rom-New York (reduceret antal afgange i enkelte uger på disse ruter) og London-New York (tre daglige afgange reduceret til to på enkelte dage):
Berørte kunder vil blive kontaktet direkte og få tilbud om alternative rejsetidspunkter.

På grund af usikkerheden om efterspørgslen fremover, trækker Norwegian den finansielle guiding fra 13. februar 2020 tilbage. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at forudse den fulde effekt af virussituationen på selskabet.

Se detaljerede trafiktal i vedhæftede dokument.

Emner


Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har næsten 11.000 medarbejdere og en moderne og mere miljøvenlig flyflåde på omkring 160 fly. Norwegian er i seks gange i træk fra 2013-2018 blevet kåret til "Europas bedste lavprisselskab" og fem gange i træk fra 2015-2019 blevet kåret til "Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter" af flypassagerer, der har stemt til det anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er to gange udnævnt som det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske flyvninger af International Council on Clean Transportation (ICCT).

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian