Gå til indhold
Norwegian med historisk Dreamliner-landing i København

Pressemeddelelse -

Norwegian med historisk Dreamliner-landing i København

I dag landede en Boeing 787 Dreamliner for første gang nogensinde i Københavns Lufthavn. Det er flyselskabet Norwegian, der har indsat flyet på ruten mellem København og Oslo i løbet af den næste uge.

I eftermiddag landede Norwegians første 787 Dreamliner i Københavns Lufthavn. Det er første gang nogensinde, at flytypen besøger Danmark. Norwegian har indsat flyet en gang dagligt mellem København og Oslo i løbet af den næste uge. Dreamlineren flyver i øjeblikket rundt i hele Norwegians europæiske rutenet, inden flyet skal indsættes på selskabets langdistanceruter til New York og Bangkok senere i august.

Dreamliner-landingen var noget af et tilløbsstykke og flyspottere og entusiaster var mødt talstærkt op på Flyvergrillen ved Københavns Lufthavn for at se Boeings nyeste tilføjelse til flyfamilien. Norwegian har i alt bestilt otte 787 Dreamliner, der kaldes verdens mest moderne passagerfly. Fra 29. november sættes Dreamlineren ind i fast trafik fra Københavns Lufthavn, når Norwegian starter sin første direkte langdistancerute til Fort Lauderdale i Florida.

”Det er en meget speciel dag og en milepæl i Norwegians historie. Vi har glædet os utrolig meget til at modtage vores første Dreamliner og er glade for, at vi nu for første gang kan præsentere flytypen i Danmark. Vi ser frem til, at vi i løbet af den næste uge kan tilbyde danskerne at prøve det mest moderne passagerfly, der er i drift i dag,” siger Johan Bisgaard Larsen, Informationschef hos Norwegian.

Københavns Lufthavns ruteudviklingschef, Ole Wieth Christensen ser store muligheder i Boeings nye passagerfly:

”787 Dreamliner er en topmoderne flytype, der passer utrolig godt til en lufthavn af vores størrelse. Så vi ser frem til, at Norwegian til november er klar med direkte flyvninger fra København til Fort Lauderdale, der ligger blot 45 minutters kørsel fra Miami,”  siger Ole Wieth Christensen

Ved ankomsten til Københavns Lufthavn fik flyet en traditionel hilsen inden for branchen, da lufthavnens brandbiler lavede en bro af vand, som flyet kunne køre igennem på sin vej ind til gate C10. Herefter kunne de første danske passagerer gå om bord på flyet efter at have fået lidt godt til ganen for at fejre den særlige dag, og så kunne Dreamlineren igen lette og sætte kursen mod Oslo.

Om Dreamlineren:
Dreamlineren har mange fordele, som passagererne vil få glæde af. Det indvendige lufttryk gør, at kabinemiljøet i højere grad føles som på jorden, hvilket reducerer typiske ”jetlag-symptomer” som hovedpine og muskelsmerter. Flyet er produceret af lette kompositmaterialer og bruger 20 procent mindre brændstof end fly af tilsvarende størrelse i dag.

For mere information:
Johan Bisgaard Larsen, Informationschef, tlf. 31 31 31 28

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa med 331 ruter til 120 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. I maj 2013 starter selskabet også langdistanceflyvninger til USA og Asien. Norwegian fragtede næsten 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omtrendt 3000 ansatte. Norwegian har 77 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flåder i Europa. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.



Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian