Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst og solid belægning i maj

Pressemeddelelse   •   Jun 06, 2016 08:02 CEST

God efterspørgsel i fritids- og forretningssegmentet påvirker Norwegians trafiktal i maj. I alt valgte godt 2,6 millioner passagerer at flyve med Norwegian denne måned, hvilket er 265.515 flere end samme måned sidste år. Belægningen var på 88,3 procent, op 3,4 procentpoint

I maj i år fløj 2.641.666 passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 11 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 15 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 11 procent denne måned.

”Vi er meget tilfredse med, at stadig flere forretnings- og fritidsrejsende vælger Norwegian, når de skal ud og flyve. På de interkontinentale ruter stiger efterspørgslen i takt med, at vi lancerer nye ruter og destinationer, ikke mindst mellem London Gatwick og USA”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Flådealder på 3,6 år

Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016, hvor selskabet får leveret i alt 21 fabriksnye fly. Én ny Boeing 737-800 blev leveret direkte fra fabrikken i Seattle i maj. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Norwegian gennemførte 99,8 procent af de planlagte flyvninger i maj, hvoraf 81,3 procent afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. + 47 45 80 48 98
Informationschef, Daniel Kirchhoff, tlf. +45 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.