Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst og høj belægning i juni

Pressemeddelelse   •   Jul 06, 2016 08:00 CEST

Norwegian Boeing 737-800

I alt valgte næsten 2,8 millioner passagerer at flyve med Norwegian denne måned, hvilket er 317.821 flere end samme måned sidste år. Belægningen var på 90,2 procent, op 2,2 procentpoint.

Stigningen i antal passagerer var på 13 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 17 procent denne måned, hvilket er drevet af 15 procent kapacitetsvækst og 2 procentpoint højere belægning.

"Vi er taknemlige over, at så mange rejsende vælger at flyve med Norwegian, og vi vil arbejde hårdt på at opretholde tilliden fra kunderne – også set i lyset af de problemer vi har haft her i starten af juli, hvilket jeg stærkt beklager over for de berørte. Dagens trafiktal viser en belægning på over 90 procent, og der er generelt god belægning i alle markeder", siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Flådealder på 3,6 år
Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016 med levering af i alt 21 fabriksnye fly. To Boeing 737-800 blev leveret direkte fra fabrikken i Seattle i juni. I år har selskabet indtil videre modtaget 10 nye Boeing 737-800 og to nye Boeing 787-9 Dreamliner. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Norwegian gennemførte 99,2 procent af de planlagte flyvninger i juni, hvoraf 69,8 procent afgik til tiden. En række faktorer påvirkede punktligheden i juni heriblandt vejrmæssige udfordringer og flere strejker. Strejken blandt franske flyveledere påvirkede i betydelig grad trafikken i Europa, mens brændsstofstrejken i Norge ramte operationen i Skandinavien.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktperson:
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. +47 45 80 48 98

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.