Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i oktober

Pressemeddelelse   •   Nov 06, 2013 08:03 CET

Næsten to millioner passagerer fløj med Norwegian i oktober, en stigning på 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Selskabet indfaser flere fabriksnye fly, øger sædekapaciteten, etablerer nye baser ude i Europa og lancerer mange nye ruter.

I oktober fløj 1.955.463 passagerer med Norwegian, en stigning på 308.525 passagerer eller 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Norwegian havde en kapacitetsvækst (ASK) på 36 procent og en trafikvækst (RPK) på 38 procent. Belægningen var 79,3 procent, op et procentpoint fra samme måned sidste år.

Større tilstedeværelse internationalt
Trafiktallene for oktober påvirkes af, at flere fabriksnye fly sættes i trafik, stor stigning i sædekapaciteten, etablering af nye baser i Europa og flere nye ruter både i og uden for Skandinavien. Stadig flere af Norwegians ruter flyver helt uden om Skandinavien. Derudover er flyvedistancen betydelig længere end før.

”Jeg er meget tilfreds med, at stadig flere vælger at rejse med Norwegian, og at belægning stiger, selv når vi sætter meget mere kapacitet ind i markedet. Det viser, at god kvalitet til lav pris er vigtig for de rejsende,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt set gennemførte Norwegian 99,7 procent af de planlagte flyvninger i oktober, hvoraf 89,4 procent afgik til tiden – målt efter normal branchestandard, det vil sige afgangspunktlighed inden for 15 minutter.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 975 54 344
Finansdirektør Frode Foss, tlf. +47 916 31 645

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 3000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. I juni 2013 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com  

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.