Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i november

Pressemeddelelse   •   Dec 06, 2018 08:00 CET

Foto: David Peacock

Passagervæksten fortsatte for Norwegian i november. I alt valgte næsten 2,9 millioner passagerer at rejse med selskabet i november, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med november sidste år.

I alt 2.877.549 passagerer rejste med Norwegian i november, 357.329 (14 procent) flere end samme periode sidste år. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 26 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 34 procent. Belægningsgraden var på 78,8 procent i november.

Tallene i måneden er påvirket af overgangen mellem sommer- og vinterprogrammet, samt opstart af flere nye ruter og forøget flyudnyttelse, sammenlignet med samme periode sidste år. Norwegians passagerer flyver fortsat længere i gennemsnit, hvilket også har betydning for trafiktallene.

- Jeg er godt tilfreds med yield-udviklingen i denne måned. Samtidig er en del ruter fra sommerprogrammet blevet forlænget ind i november, hvilket påvirker belægningsgraden. Vi får først fuld omlægning til vinterprogrammet fra og med januar efter at have lagt juletrafikken bag os, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Norwegian gennemførte 99,2 procent af de planlagte flyvninger i november. Punktligheden var på 82,5 procent – en stigning på 2,3 procentpoint i forhold til samme periode sidste år.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. Selskabet fik leveret en fabriksny Boeing 787 Dreamliner og en Boeing 737 MAX 8 i denne måned. I alt for året får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det vigtigste, et flyselskab kan gøre for at reducere klima-udledning, er at investere i ny teknologi og nye fly.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Kontakt for journalister og medier:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm: +45 6191 1116 / andreas.hjoernholm@norwegian.com
Pressevagt: +47 815 11 816 / press@norwegian.com

Norwegian
Norwegian er verdens femtestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,7 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.500 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="https://media.dk.norwegian.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.