Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i marts

Pressemeddelelse   •   Apr 06, 2018 08:00 CEST

Norwegians trafiktal for marts viser, at godt 2,8 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i den måned. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Tallene i denne måned påvirkes positivt af påsketrafikken.

I alt valgte 2.816.164 passagerer at flyve med Norwegian i marts, 362.613 flere end samme måned i 2017. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 48 procent og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 44 procent. Belægningsgraden var på 86,7 procent, en stigning på 2,6 procentpoint.

I år kom «påskeeffekten» i marts måned, hvilket betyder, at tallene viser en procentvis højere vækst sammenlignet med sidste år, da påsken faldt i april. Apriltallene vil dermed vise en modsat effekt.

- Selv om påsken påvirker tallene særligt i denne måned, har vi en klar passagervækst. Den internationale vækst fortsætter, samtidig med at stadig flere flyver med os også i Skandinavien. Lave priser og et stort og varieret rutenet tiltrækker flere passagerer, hvad enten de rejser med arbejdet eller i fritiden, siger koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 98,4 procent af de planlagte flyvninger i marts. Punktligheden var på 72,3 procent.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. I denne marts fik selskabet leveret tre fabriksnye Boeing 787-9 Dreamlinere. I alt får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Pressekontakt:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm, tlf. 61 91 11 16

Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.