Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i marts

Pressemeddelelse   •   Apr 06, 2018 08:00 CEST

Norwegians trafiktal for marts viser, at godt 2,8 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i den måned. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Tallene i denne måned påvirkes positivt af påsketrafikken.

I alt valgte 2.816.164 passagerer at flyve med Norwegian i marts, 362.613 flere end samme måned i 2017. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 48 procent og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 44 procent. Belægningsgraden var på 86,7 procent, en stigning på 2,6 procentpoint.

I år kom «påskeeffekten» i marts måned, hvilket betyder, at tallene viser en procentvis højere vækst sammenlignet med sidste år, da påsken faldt i april. Apriltallene vil dermed vise en modsat effekt.

- Selv om påsken påvirker tallene særligt i denne måned, har vi en klar passagervækst. Den internationale vækst fortsætter, samtidig med at stadig flere flyver med os også i Skandinavien. Lave priser og et stort og varieret rutenet tiltrækker flere passagerer, hvad enten de rejser med arbejdet eller i fritiden, siger koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 98,4 procent af de planlagte flyvninger i marts. Punktligheden var på 72,3 procent.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. I denne marts fik selskabet leveret tre fabriksnye Boeing 787-9 Dreamlinere. I alt får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Pressekontakt:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm, tlf. 61 91 11 16

Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.


Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="https://media.dk.norwegian.com/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.