Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med god passagervækst i februar

Pressemeddelelse   •   Mar 06, 2013 08:04 CET

Norwegian havde en god trafikudvikling i februar og fløj 1.254.643 passagerer, en stigning på 9 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Februar sidste år havde en rejsedag mere end i år på grund af skudår. Samme antal rejsedage ville have givet en højere passagervækst.

Den totale trafikvækst (RPK) steg med 19 pct. Kapaciteten (ASK) steg også med 19 pct. denne måned. På indtægtssiden er tallene også positive med en stigning i enhedsindtægten (RASK) på 2 pct. Belægningen var 78 pct. i februar, det samme som februar sidste år.

”Jeg er meget tilfreds med trafikudviklingen denne måned, specielt indenrigs i Norge. Trafiktallene viser, at passagererne værdsætter et godt produkt og en lavere pris, og vi har et klart mål om, at alle vores rejsende skal have en stadig bedre rejseoplevelse med vores nye fly,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Flere nye fly ind i flåden
I februar fik Norwegian leveret tre fabriksnye Boeing 737-800 af totalt 14 i 2013, og i dag 6. marts lander fly nummer seks i år direkte fra Boeing-fabrikken i Seattle (se vedlagte foto). Med en gennemsnitsalder på 4,6 år er Norwegians flåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa. Nye fly medfører også færre aflysninger.

Rekordhøj regularitet
Norwegian gennemførte 99,9 af sine planlagte flyvninger i februar, hvoraf 82,1 pct. afgik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Konktaktpersoner:
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, Tlf. + 47 97 55 43 44
Finansdirektør Frode Foss, Tlf. + 47 91 63 16 45   


Norwegian 
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. Med lave priser og kundevenlige løsninger har Norwegian haft en stærk passsagertilvækst de seneste år. I 2011 transporterede selskabet 16 millioner passagerer. Norwegian tilbyder i dag 300 ruter til 114 destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Flyselskabet har 2500 ansatte og en flyflåde bestående af 73 fly. På nuværende tidspunkt har Norwegians flåde en gennemsnitsalder på 4,9 år. Norwegian indfaser løbende nye fly og har en totalordre på levering af 271 fabriksnye fly af typen Boeing 737-800 MAX og Airbus 320neo. Når alle flyene er på plads, kommer Norwegian til at have en af Europas mest moderne og miljøvenlige flyflåder. Norwegian var det første flyselskab, der tilbød WiFi om bord på europæiske flyvninger. I 2013 planlægger flyselskabet at starte langdistanceflyvninger til USA og Asien fra Stockholm og Oslo. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.