Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med fortsat god passagervækst og fyldte fly i juli

Pressemeddelelse   •   Aug 04, 2016 08:00 CEST

Credit: Bo Mathisen

I alt valgte 2,9 millioner passagerer at flyve med Norwegian denne måned, hvilket er en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned året før. Belægningen var på 94,6 procent, op 0,8 procentpoint.

Den totale trafikvækst (RPK) steg med 15 procent, mens kapacitetsvæksten (ASK) steg med 14 procent denne måned.

”Vi er meget tilfredse med, at så mange valgte at flyve med Norwegian i juli. Trods en dårlig start på måneden, som desværre påvirkede rejseplanerne for alt for mange af vores kunder, viser trafiktallene, at den positive passagerudvikling fortsætter, og at belægningen er solid i alle markeder”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,5 procent af de planlagte flyvninger i juli. Punktligheden denne måned var 64,9 og blev kraftig påvirket af den generelle afvikling af flytrafikken i Europa.

Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016 med levering af i alt 21 fabriksnye fly. En fabriksny 787-9 Dreamliner blev leveret i juli. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Norwegian blev i juli kåret til ”Europas bedste lavprisselskab” af anerkendte SkyTrax for fjerde år i træk og ”Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter” for andet år i træk.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. +47 45 80 48 98
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.