Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med flere passagerer og højere belægning i april

Pressemeddelelse   •   Maj 09, 2016 08:01 CEST

Stigende efterspørgsel blandt forretningsrejsende og stabil god efterspørgsel blandt fritidsrejsende påvirker Norwegians passagertal i april. I alt fløj godt 2,3 millioner passagerer med Norwegian denne måned, hvilket er 168.000 flere end samme måned sidste år. Belægningen var på 84,5 procent, op 2,1 procentpoint.

I april fløj 2.302.041 passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på otte procent sammenlignet med samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 14 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 11 procent denne måned. Tallene er påvirket af, at påsken sidste år var i april.

”Vi er rigtig tilfredse med, at flere vælger Norwegian, når de skal ud og rejse, og det er glædeligt, at vi kan ønske endnu flere forretningsrejsende velkommen om bord. Den positive udvikling på indenrigsruter i Norden og Europa fortsætter, og den stabilt gode efterspørgsel på langdistanceruterne fortsætter også”, siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

Flådealder på 3,6 år
Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016, hvor selskabet får leveret i alt 21 fabriksnye fly. En fabriksny Boeing 737-800 og en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner blev leveret direkte fra fabrikken i Seattle i april. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa.

Norwegian gennemførte 99,7 procent af de planlagte flyvninger i april, hvoraf 84,4 procent gik til tiden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontaktpersoner:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67
IR-ansvarlig Tore Østby, tlf. +47 45 80 48 98

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det syvendestørste lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.