Gå til indhold
Norwegian med et overskud på NOK 1,2 milliarder i andet kvartal

Pressemeddelelse -

Norwegian med et overskud på NOK 1,2 milliarder i andet kvartal

Norwegian fløj fem millioner passagerer i andet kvartal, hvilket er en betydelig stigning. Tallene er påvirket af højere efterspørgsel på flyrejser, men også højere priser på brændstof. Selskabet har tilpasset kapaciteten gennem en travl sommersæson og har haft leveret robusthed i operationen til trods for kapacitetsudfordringer i mange europæiske lufthavne. Norwegian afviklede tæt på alle flyvninger som planlagt.

Resultat før skat (EBT) i andet kvartal blev 1248 millioner norske kroner (NOK) og blev påvirket både af tilbageførsel af forskudsbetalinger i forbindelse med flykøb og de højere priser på brændstof i kvartalet. Kontantbeholdningen og likvide midler på NOK 7,5 milliarder er uforandret fra det foregående kvartal. Ved kvartalets afslutning havde selskabet en flåde på 65 fly.

- Kvartalet viser, at vi er tilpasningsdygtige, og at vi hurtigt kan justere driften til en stigende efterspørgsel. Vores ansattes engagement for at levere gode kundeoplevelser og helt afgørende for resultatet. Jeg er specielt glad for, at vi hører til blandt de allerbedste på regularitet i periode med kapacitetsbegrænsninger i mange lufthavne og med en strejke blandt flyteknikere i Norge, siger koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

Sommerprogrammet er blevet godt taget imod af kunderne i alle markeder, og selskabet har set høj efterspørgsel, øgende trafik og vækst i billetbestillinger gennem kvartalet og ind i den travle sommersæson. Kapaciteten (ASK) var næsten det dobbelte af foregående kvartal, mens antallet af passagerer steg med 124 procent. Belægningsgraden forbedrede sig igennem kvartalet til 85 procent i juni og steg videre i juli.

Norwegian offentliggjorde i andet kvartal en aftale med Boeing om køb af 50 Boeing 737 MAX 8-fly, der skal leveres i perioden 2025-2028. Leverancetidspunktet falder sammen med udløbet af eksisterende leasingaftaler, hvilket indebærer en begrænset øgning af selskabets flyflåde. Aftalen inkluderer en option om køb af yderligere 30 fly. Efter at aftalen blev endelig færdiggjort den 22. juni, foretog Norwegian i dette kvartal en tilbageføring af tidligere indbetalte forskudsbetalinger på NOK 2099 millioner. 

- Aftalen med Boeing er vigtig, når vi skal skrive det nye kapitel om Norwegian. Den sikrer, at vi kan tilbyde kunderne flyrejser i moderne og brændstofeffektive fly, der bidrager til at reducere vores CO2-udledning betydeligt. Derudover gør aftalen det muligt for os at eje en stor del af vores flyflåde selv, hvilket igen forstærker vores position i Norden, siger Karlsen.

I andet kvartal 2022 havde Norwegian fem millioner passagerer, en stigning på 400.000 i samme periode sidste år og fra 2,2 millioner i foregårende kvartal. Kapaciteten (ASK) var på 7,6 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken (RPK) var på 6,2 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden steg til 81,2 procent, en stigning fra 57,4 procent i samme periode sidste år og 76,9 procent i foregående kvartal.

Punktligheden blev stærkt påvirket af kapacitetsproblemer ved lufthavnene i Europa i dette kvartal. 78,8 procent af alle flyvninger afgik til planlagt tid, sammenlignet med 95,4 procent i samme periode sidste år og 88,1 procent i årets første kvartal. Regulariteten, antal gennemførte flyvninger, var alligevel på 99,4 procent.

Ser frem mod et solidt efterår og vinter

- Når vi ser fremad, er Norwegian godt positioneret til at konsolidere vores stilling som et ledende nordisk flyselskab. Bestillingerne af flybilletter frem mod efterårsferien er opløftende. Vores kunder værdsætter vores attraktive rutenetværk, det prisvindende fordelsprogram Norwegian Reward og kvaliteten af den service, vi leverer. Nye aftaler med Widerøe og Norse Atlantic Airways gør, at vi vil kunne tilbyde endnu flere fordele til vores kunder, siger Geir Karlsen.

  I den kommende vinterperiode vil Norwegian benytte sig af den fleksibilitet, der ligger i ”power-by-the-hour”-aftaler, der betyder, at selskabet kun betaler, når flyene er i brug. I indeværende år øger Norwegian flyflåden til 70, og frem mod sommeren 2023 øges flåden til 85 fly.


    Emner

    Kategorier


    Norwegian

    Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

    Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

    Kontakt

    Mediekontakt

    Mediekontakt

    Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
    Pressevagt

    Pressevagt

    Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

    Norwegian

    Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

    Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

    I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

    Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

    Norwegian