Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med bedste kvartalsresultat nogensinde

Pressemeddelelse   •   Okt 20, 2016 07:02 CEST

Norwegian fremlægger i dag det bedste kvartalsresultat, som selskabet har haft siden opstarten. Nettoresultatet var på 993 millioner norske kroner i tredje kvartal, hvilket er en forbedring på 160 millioner norske kroner fra sidste år. Belægningen var 91 procent. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i Spanien.

I alt fløj 8,6 millioner passagerer med Norwegian i tredje kvartal, hvilket er en stigning på 12 procent. Den stærkeste vækst i antal passagerer havde Norwegian i Spanien primært affødt af nye, spanske indenrigsruter. Spanien er nu Norwegians næststørste marked målt i passagerer. Også antallet af amerikanske passagerer stiger markant. Samtidig med den internationale vækst opretholder Norwegian generelt markedsandelene i Norden. Nye ruter mellem Paris og USA startede i juli, og nye ruter mellem Barcelona og USA blev lanceret i september.

Belægningen i tredje kvartal var 91,3 procent, og flere fyldte fly indebærer en reduktion i udslip per passagerkilometer. I år har Norwegian indtil videre indfaset tre fabriksnye Boeing 787 Dreamliner og 14 Boeing 737-800 i flåden. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år har Norwegian en af verdens mest moderne flyflåder.

Norwegian omsatte for 8,4 milliarder norske kroner i dette kvartal, hvilket er en stigning på 15 procent fra samme kvartal sidste år. Samlet kapacitetsvækst (ASK) og trafikvækst (RPK) var på 17 procent i tredje kvartal.

”Jeg er meget tilfreds med, at vores trofaste kunder verden over fortsætter med at flyve med Norwegian. Udviklingen er generelt god i alle markeder, hvor vi ser den største vækst på indenrigsruterne i Spanien. Ruterne mellem London og Paris og USA har også en god udvikling”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Kåret til Europas førende lavprisselskab

Også i dette kvartal modtog selskabet en branchepris. For andet år i træk blev Norwegian kåret til ”Europas førende lavprisselskab” af World Travel Awards.

”Tilfredse kunder er helt afgørende og gode tilbagemeldinger fra branchekollegaer er glædeligt. Dette muliggøres kun af alle vores dygtige medarbejdere”, siger Kjos.

Se vedlagte kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

Kontaktpersoner:

Finansdirektør Frode Foss, tlf. + 47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. +47 97 55 43 44

Norwegian
Norwegian er verdens 6. største lavprisselskab. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I 2016 blev Norwegian for andet år i træk kåret af anerkendte SkyTrax World Airline Awards som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.