Gå til indhold
Norwegian med 1,9 millioner passagerer i september – forretningsrejsende vender tilbage

Pressemeddelelse -

Norwegian med 1,9 millioner passagerer i september – forretningsrejsende vender tilbage

I september havde Norwegian 1,9 millioner passagerer og en belægningsgrad på mere end 85 procent.

- September blev endnu en travl måned med mange rejsende i, til og fra Norden. På vej mod efterårsferiesæsonen oplever vi en særlig stærk efterspørgsel til populære rejsemål i Europa, såvel strande som storbyer. Det viser, at nordiske passagerer stadig har lyst til at rejse. Vi er også glade for at se, at markedet for forretningsrejsende er vendt tilbage efter sommersæsonen. På vores mest populære forretningsruter i Norge er antallet af forretningsrejsende nu tilbage på 2019-niveau, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.873.850 passagerer i september, mod 977.719 i september 2021. Belægningsgraden var på 85,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2.618 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2.230 millioner sædekilometer. I september havde Norwegian i gennemsnit 67 fly i drift, og 98,9 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, der måler andelen af afgange, som sker indenfor 15 minutter efter planen, var i september på 80,1 procent. Alligevel landede 95 procent af alle flyvninger til tiden eller op til en time senere. 

- Vi forventer lavere efterspørgsel i vintersæsonen, som vi nu går ind i. Norwegian er godt forberedt på at håndtere en mere rolig periode, både via nøje ruteplanlægning, fleksible leasingaftaler på fly med Power by the Hour (PBH) og gode aftaler med vores fagforeninger. Vi lancerede for nyligt vores trafikprogram for sommersæsonen 2023, som er styrket til Europas populære rejsemål. Det betyder også, at vi for øjeblikket rekrutterer 700 nye kolleger fordelt på alle vores baser, siger Geir Karlsen.

Samarbejdsaftalen mellem Norwegian og Widerøe blev færdiggjort i september, og rejsende på de norske indenrigsruter vil nu få større fleksibilitet og et bredere udvalg. Derudover åbner Norwegians sommertrafikprogram for flere afgange til de mest populære destinationer og giver kunder endnu flere rejsemuligheder.

Se detaljerede trafiktal i vedhæftede PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Norwegian