Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian med 14 procent passagervækst og højere belægning i september

Pressemeddelelse   •   Okt 06, 2016 08:01 CEST

Norwegians trafiktal for september viser, at næsten 2,8 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet denne måned, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Belægningen var næsten 90 procent, op 1,2 procentpoint. På langdistanceruterne var belægningen 96 procent og passagervæksten på 50 procent.

I alt valgte 2.778.806 passagerer at flyve med Norwegian i september, hvilket er 343.566 flere end samme periode sidste år. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 21 procent og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 19 procent.

”Vi er godt tilfredse med, at passagerudviklingen fortsætter med god belægning i alle markeder. Derudover er vi specielt tilfredse med, at stadig flere rejsende vælger Norwegian mellem USA og Europa og Europa og Asien”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 99,5 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 79,6 procent afgik til tiden.

Norwegians flådefornyelse fortsætter med levering af i alt 21 fabriksnye fly i 2016. To fabriksnye Boeing 737-800-maskiner blev leveret i september. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Kontakt for pressen:

Norwegians pressetelefon: + 47 815 11 816

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.