Gå til indhold
Norwegian med 1,1 millioner passagerer i januar

Pressemeddelelse -

Norwegian med 1,1 millioner passagerer i januar

Norwegian startede året med stærkt nytårsudsalg, 1,1 millioner passagerer og en belægningsgrad på 78 procent i årets roligste rejsemåned.

I januar havde Norwegian mere end 1,1 millioner passagerer. Det er en øgning på 78 procent fra sidste år.

– Folk rejser traditionelt mindre i januar, og bruger i stedet tiden til at bestille fremtidige flyrejser. Alligevel har vi haft mange fulde fly specielt på ruterne til varmere himmelstrøg. Ved vores nytårsudsalg solgte vi over en million sæder, hvilket vi er godt tilfredse med. Vi kan se, at den positive bookingtrend fortsætter, også efter udsalget. Mange planlægger nu rejser i skolernes ferier og i de lange weekender i maj, sier Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Årets sommerprogram omfatter 300 ruter til 114 destinationer. Det inkluderer flere helt nye rejsemål. Med et udvidet rutenetværk og nye fly i flåden fortsætter Norwegian med at rekruttere nye kolleger.

– Den seneste uge har vært speciel for norsk luftfart. Jeg har stor sympati for ansatte, kunder og alle andre som berøres af Flyrs konkurs. Vi vil bidrage til at få strandede passagerer frem i det omfang, der er tilgængelige pladser. Vi inviterer også ansatte berørt af konkursen til at søge på de åbne stillinger, vi har lige nu, sier Karlsen.

Norwegian havde 1.131.474 passagerer i januar, 78 procent mere end i januar 2022. Belægningsgraden var på 78 procent. Kapaciteten (ASK) var 1870 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 1453 millioner sædekilometer. I januar havde Norwegian i gennemsnit 62 fly i drift, og 99,5 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, som er et mål på andelen af afgange, der sker indenfor 15 minutter af planlagt tid, var i januar 85,0 procent.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian