Gå til indhold
Norwegian lancerer nye ruter mellem København og Los Angeles og New York

Pressemeddelelse -

Norwegian lancerer nye ruter mellem København og Los Angeles og New York

Norwegian lancerer nye ruter med selskabets nye Dreamlinere mellem København og New York (JFK) og Los Angeles (LAX) fra foråret 2014. Derudover åbner selskabet nye ruter mellem Stockholm og Oslo og Los Angeles (LAX) og Oakland-San Francisco (OAK), ligesom nordmændene også får en rute til Orlando (MCO).

Norwegian fortsætter med at lancere nye ruter i takt med, at selskabet indfaser flere nye 787 Dreamliner-fly i sin flåde. Og der er rigtig gode nyheder til danskerne, idet flyselskabet, i samarbejde med Copenhagen Connected, til februar og marts åbner to ruter mellem København og New York og Los Angeles. Derudover øger selskabet kapaciteten mellem København og Fort Lauderdale fra to til tre gange ugentlige afgange. Endvidere er der nye ruter mellem den svenske og norske hovedstad og Los Angeles og Oakland-San Francisco, ligesom nordmændene får en ny rute til Orlando i Florida.

”Det er en stor glæde at kunne lancere nye langdistancedestinationer. I dag går de største trafikstrømme mellem Europa og USA, og der er stor efterspørgsel efter et kvalitetsprodukt til konkurrencedygtige og lave priser mellem de to kontinenter,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

”JFK og Los Angeles har været de største u-servicerede ruter ud af København, og med ét slag sikrer Norwegian, at vi får dem på kortet, og det er vi naturligvis glade for, fordi det befæster vores position om nordeuropæisk trafikknudepunkt. De to nye ruter forbedrer rejsemulighederne betragteligt for de mange nordeuropæere, der har Københavns Lufthavn som deres foretrukne udgangspunkt i regionen,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør Københavns Lufthavn.

I dag er der ingen andre flyselskaber, der tilbyder direkte flyvninger mellem København og Los Angeles. Envidere er der heller ingen, som tilbyder direkte flyvninger mellem Oslo og Los Angeles, San Francisco og Orlando. Det samme gør sig gældende mellem Stockholm og Los Angeles og San Francisco.

Norwegian tilbyder på nuværende tidspunkt seks afgange ugentligt mellem Skandinavien og New York samt seks afgange ugentligt mellem Skandinavien og Bangkok. Ultimo november starter selskabet flyvninger til Fort Lauderdale fra København, Stockholm og Oslo.

Norwegian lancerede sine langdistanceaktiviteter i maj i år.

”Modtagelsen fra vores kunder på vores direkte linjer til New York, Bangkok og Fort Lauderdale har været fantastisk. Belægningen på vores langdistanceruter har været hele 96 procent i 2. kvartal. Ruterne har ikke blot været godt modtaget af vores skandinaviske passagerer, som skal til USA og Asien, men også af asiater og amerikanere, som skal til Skandinavien og videre,” fortsætter Kjos.

Billetter til de nye destinationer kan købes i dag på Norwegians hjemmeside www.norwegian.dk. Næste års forårs- og sommerruter til New York, Bangkok og Fort Lauderdale ligger også ude for salg.

Mere om Norwegians nye ruter

København-Los Angeles to gange ugentligt med start 1. marts 2014
Norwegian kommer til at flyve to gange ugentligt mellem København (CPH) og Los Angeles (LAX), tirsdag og lørdag. Den 1. maj øges antallet af afgange til tre, tirsdag, onsdag og lørdag. Billetter fra 1499,- enkeltbillet.

København-New York to gange ugentligt med start 28. februar 2014
Fra den 28. februar kommer Norwegian til at flyve to gange ugentligt mellem Købehavn (CPH) og New York (JFK), mandag og fredag. Den 30. april øges antallet af afgange til fire ugentligt, mandag, onsdag, fredag og søndag. Billetter fra 999,- enkeltbillet.

Stockholm-Los Angeles to gange ugentligt med start 2. marts 2014
Norwegian kommer til at flyve to gange ugentligt mellem Stockholm (ARN) og Los Angeles (LAX), onsdag og søndag. Den 30. april øges antallet af ugentlige afgange til tre, mandag, onsdag og fredag. Billetter fra 1699,- svenske kroner enkeltbillet.

Stockholm-San Francisco to gange ugentligt med start 3. maj 2014

Fra den 3. maj kommer Norwegian til at flyve to gange ugentligt mellem Stockholm (ARN) og San Fransisco (OAK), tirsdag og lørdag. Billetter fra 1699,- svenske kroner enkeltbillet.

Oslo-Los Angeles en gang ugentligt med start 1. juni 2014
Den 28. maj. begynder Norwegian flyvninger mellem Oslo (OSL) og Los Angeles (LAX) hver søndag med start 1. juni. Billetter fra 1499,- norske kroner enkeltbillet.


Oslo-San Francisco tre gange ugentligt med start 28. maj 2014

Norwegian kommer til at have tre ugentlige flyvninger mellem Oslo (OSL) og San Fransisco (OAK) tre gange ugentligt, mandag, onsdag og fredag. Billetter fra 1499, - norske kroner enkeltbillet.

Oslo-Orlando to gange ugentligt med start 29. maj 2014
Norwegian kommer til at flyve mellem Oslo (OSL) og Orlando (MCO) to gange ugentligt, torsdag og lørdag. Billetter fra 1499,- norske kroner enkeltbillet.

For mere information:
Johan Bisgaard Larsen, Informationschef, tlf.,  31 31 31 28


Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 17,7 millioner passagerer i 2012. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 3000 ansatte. Norwegian har 77 fly i flåden md en gennemsnitsalder på 4,6 år (per marts 2013). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. I juni 2013 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian