Gå til indhold
Norwegian lancerer wi-fi helt til gaten

Pressemeddelelse -

Norwegian lancerer wi-fi helt til gaten

Norwegian var i 2011 det første flyselskab i verden til at indføre gratis wi-fi ombord på sine fly. Nu indfører selskabet ”gate-to-gate” wi-fi, der betyder, at man kan logge på, så snart man er kommet ombord.

Hvor det tidligere var nødvendigt at være i mindst 10.000 fods højde for at få wi-fi-forbindelse, vil Norwegians passagerer fra i dag kunne logge på så snart, de har sat sig i deres sæde ombord – og man skal først logge af lige inden, man træder ud på sin destination.

”Vi ved, hvor vigtigt det er for vores passagerer at have adgang til internettet. Hvor flyveture før i tiden udgjorde timelange sorte huller i internetforbindelsen, gør Norwegian det nu muligt at være på nettet, fra man boarder flyet, indtil man træder ud af det igen. Siden vi i 2011 lancerede gratis wi-fi ombord, har millioner af passagerer surfet ombord, så vi glæder os meget til at tilbyde vores passagerer den nye "gate-to-gate"-forbindelse som en del af vores fortsatte arbejde med at forbedre kundeoplevelsen,” siger Chief Customer and Digital Officer i Norwegian Kurt Simonsen.

"Gate-to-gate" wi-fi kan anvendes af Norwegians kunder fra i dag ombord på hele Norwegians flyflåde – både korte og lange ruter. Tjenesten er tilgængelig i lufthavne, der tillader "gate-to-gate"-wi-fi, hvilket inkluderer Skandinavien og de fleste andre lufthavne, som Norwegian flyver til.

Fakta om Norwegians wi-fi

  • 2011: Norwegian er verdens første flyselskab, der lancerer gratis wi-fi på europæiske ruter. Senere lancerer selskabet Video On Demand, der giver passagererne på de europæiske ruter adgang til Norwegians underholdningsportal på egne devices.
  • 2015: Norwegian er det første flyselskab, som tilbyder direkte tv på europæiske flyvninger.
  • Januar 2019: Norwegian begynder arbejdet med at installere wi-fi på selskabets langdistancefly.
  • Februar 2019: Norwegian lancerer et nyt højhastigheds-wi-fi ombord på alle fly i sin flåde, så det bliver muligt at streame musik, film og serier direkte på sin telefon eller tablet.
  • Juni 2019: Norwegian lancerer "gate-to-gate" wi-fi, der gør det muligt at være online, fra man boarder, til man ankommer på sin destination – uden at skulle vente til flyet kommer op i 10.000 fods højde.

Emner


Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian