Gå til indhold
Norwegian lancerer hele 17 nye ruter fra Danmark og letter for første gang fra Aarhus Lufthavn

Pressemeddelelse -

Norwegian lancerer hele 17 nye ruter fra Danmark og letter for første gang fra Aarhus Lufthavn

Norwegian tilføjer samlet 40 nye ruter til sommerprogrammet 2024 til attraktive destinationer i Europa, hvoraf 17 af dem er fra danske lufthavne. Lanceringen markerer samtidig selskabets første ruter fra Aarhus Lufthavn, og danskerne kan nu flyve på sommerferie med Norwegian fra alle de største danske lufthavne.

Blandt de 17 nye ruter fra Danmark lancerer Norwegian tre nye sommerfavoritter fra både Billund og Aarhus Lufthavn, hvor man nu kan booke billetter direkte til Alicante, Malaga og Mallorca. Billund får også en direkte rute til Stockholm. Samtidig åbner selskabet en helt ny rute fra Aalborg til Nice, som dermed er den eneste direkte rute til Sydfrankrig fra Vestdanmark.

Fra København kan både ferie- og forretningsrejsende danskere se frem til ni nye destinationer, der inkluderer både gamle og nye potentielle storbyfavoritter som Milano, Valencia, Basel og Bilbao samt Wroclaw i Polen. Sommerprogrammet fra København byder også på kystbyerne Tivat i Montenegro, Bari i Italien og Zadar i Kroatien – samt en hidtil userviceret direkte rute til sydfranske Toulouse.

”Rutelanceringer er altid spændende, og vi er meget glade for at kunne åbne så mange nye ruter i Danmark fra København, Billund, Aalborg – og for første gang nogensinde også Aarhus. Vi håber, at de nye destinationer bliver godt modtaget, og at de inspirerer folk til at udforske flere nye rejsemål. Næste sommer flyver vi i alt 332 ruter til 123 destinationer i Europa," siger Magnus Thome Maursund, Chief Commercial Officer i Norwegian.

Øger rutenetværket på tværs af Europa
Udover de nye danske ruter, lancerer Norwegian samtidig 9 nye ruter fra Norge, 9 fra Sverige og to 2 fra Finland. I foråret 2024 åbner flyselskabet en base i Riga i Letland og etablerer herfra to nye ruter til Korfu og Tivat, og fra basen i Spanien opstarter Norwegian direkte ruter mellem München og Malaga og Alicante.

"De nye destinationer åbner op for helt nye og spændende rejser til europæiske storbyer og stranddestinationer, og vi glæder os til at byde passagererne velkommen om bord på flyene på vej til både velkendte og nye destinationer næste sommer. Vores fornemmeste opgave er at sikre, at vores kunder kommer derhen, hvor de ønsker og til tiden, og at de får en så behagelig rejse som muligt," siger Magnus Thome Maursund.

Norwegian er blandt de mest punktlige flyselskaber i Europa – og blev i oktober kåret som det allermest punktlige selskab for anden måned i træk. Norwegian er godt positioneret i markedet med et attraktivt rutetilbud, en moderne flyflåde og en høj grad af tillid blandt de rejsende. Med de nye og genåbnede ruter er Norwegians sommerprogram næste år på i alt 332 ruter til 123 destinationer. Flyselskabet planlægger efter en flåde på ca. 90 fly den kommende sommer.


Nye ruter fra Danmark:


Aalborg:

 • Nice (NCE): To ugentlige afgange fra d. 3. juni


Aarhus:

 • Malaga (AGP): En ugentlig afgang fra d. 6. april
 • Alicante (ALC): To ugentlige afgange fra d. 31. marts
 • Mallorca/Palma (PMI): To ugentlige afgange fra d. 3. maj


Billund:

 • Malaga (AGP): Tre ugentlige afgange fra d. 1. april
 • Alicante (ALC): En ugentlig afgange fra d. 20. juni
 • Mallorca/Palma (PMI): To ugentlige afgange fra 1. maj
 • Stockholm (ARN): To ugentlige afgange fra 19. juni


København:

 • Milano/Bergamo (BGY): Fire ugentlige afgange fra 31. marts
 • Basel (BSL): To ugentlige afgange fra d. 3. juni
 • Bilbao (BIO): To ugentlige afgange fra d. 2. juni
 • Bari (BRI): To ugentlige afgange fra d. 22. juni
 • Tivat (TIV): To ugentlige afgange fra d. 23. juni
 • Toulouse (TLS): To ugentlige afgange fra d. 3. juni
 • Valencia (VLC): To ugentlige afgange fra d. 5. april
 • Wroclaw (WRO): Tre ugentlige afgange fra d. 1. april
 • Zadar (ZAD): To ugentlige afgange fra d. 23. juni


Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian