Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian lancerer fire nye langdistanceruter mellem Spanien og USA – ny langdistancebase i Barcelona

Pressemeddelelse   •   Sep 07, 2016 13:40 CEST

Norwegian lancerer for første gang langdistanceruter mellem Spanien og USA. Flyselskabet vil fra sommeren 2017 flyve mellem Barcelona og henholdsvis New York, Los Angeles, San Francisco og Fort Lauderdale, Florida. Tidligere i dag annoncerede selskabet også en ny langdistancerute mellem København og San Francisco.

Den internationale ekspansion fortsætter for Norwegian. Flyselskabet lancerer i dag fire helt nye ruter mellem Barcelona og New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale (FLL). Ruterne har opstart i sommeren 2017. Norwegian har allerede et stort fodfæste i Spanien med syv baser, mere end 1000 ansatte samt både udenrigs- og indenrigsruter. Nu etableres også en base for den nye langdistanceoperation i Barcelona.

”Det er endnu en milepæl i Norwegians historie, at vi lancerer langdistanceruter mellem Barcelona og USA. Spanien er vigtig for os, og vi har været rigtig tilfredse med modtagelsen, vi har fået i markedet siden opstarten. Stadig flere amerikanere flyver også med os til Europa, og vi ser frem til at byde endnu flere rejsende på begge sider af Atlanten velkommen om bord på vores nye Dreamlinere næste sommer”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

”Nye ruter mellem kontinenterne er godt nyt for turismen og de lokale økonomier, og vi er glade for bidrage til øget vækst og flere arbejdspladser i både Europa og USA. Dette er imidlertid kun starten. Med vores flybestilling på 260 fly kommer vi til at åbne mange nye ruter i fremtiden”, siger Kjos.

Også ny, direkte rute fra København til San Francisco

Norwegian lancerede tidligere i dag endnu en splinterny langdistancerute fra Københavns Lufthavn. Fra foråret 2017 kan danske passagerer flyve direkte med selskabet til San Francisco/Oakland på USA’s vestkyst. Ruten vil have to ugentlige afgange og vil være Norwegians niende amerikanske destination fra København. Den nye rute vil både øge tilgængeligheden for danske fritids- og erhvervsrejsende samt bringe flere amerikanske turister til Danmark, hvilket vil bidrage til øget vækst og beskæftigelse.

Fra lokalt til globalt selskab

Norwegian lancerede sin første langdistancerute i 2013 mellem Oslo og New York. I takt med at selskabet har fået leveret flere 787 Dreamliner, er antallet af langdistanceruter øget og den internationale strategi i færd med at blive realiseret. I 2014 åbnede Norwegian ruter mellem London og USA og i august i år åbnede selskabet ruter mellem Paris og USA. Norwegian har nu 42 ruter mellem Skandinavien, London, Paris og USA samt Skandinavien og Bangkok.

I dag har Norwegian langdistancebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok. Med over 400 amerikanske medarbeidere er Norwegian det udenlandske flyselskab i USA med flest amerikanske medarbeidere.

Norwegian flyver i alt til hele ni destinationer i USA; New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og Skt. Croix. I vintersæsonen flyver Norwegian desuden fra de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. Derudover tilbyder selskabet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Kontakt for pressen:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 2670767

Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det 6. største lavprisselskab i verden. I dag opererer Norwegian godt 400 ruter til mere end 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). I en ny kåring fra anerkendte SkyTrax World Airline Awards er Norwegian af passagererne stemt ind som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. For tredje år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.