Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian lancerer 10 nye transatlantiske ruter

Pressemeddelelse   •   Feb 23, 2017 12:08 CET

Norwegians globale vækst fortsætter med lanceringen af 10 nye transatlantiske ruter mellem Europa og USA. Ruterne skal betjenes af den nye flytype Boeing 737 MAX, der er markant mere miljøvenlig.

Med dagens rutelancering tilbyder Norwegian i alt 48 ruter mellem Europa og USA. Rutelanceringen kommer efter, at EU-selskabet Norwegian Air International har fået de nødvendige tilladelser fra amerikanske myndigheder.

”Vi er meget glade for at lancere ti nye transatlantiske ruter. Vores nye direkte ruter vil bidrage til, at tusindvis af rejsende kan flyve billigt og komfortabelt mellem kontinenterne. Norwegians nye ruter er ikke bare godt nyt for de rejsende, men også for den øgede værdiskabelse i USA, Irland, Nordirland og Skotland gennem øget turisme og flere arbejdspladser. Vi vil rette en stor tak til myndigheder, forbrugerorganisationer, politikere, lufthavne og turistorganisationer, der har støttet vores EU-selskabs USA-ansøgning og retten til at tilbyde transatlantiske flyvninger til en lav pris”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

I 2017 vil Norwegian sætte 32 nye fly i trafik, lancere mere end 50 ruter og beskæftige 2000 nye medarbejdere.

Ruterne, som lanceres i dag, vil gå fra Providence nær Boston, Stewart nord for New York samt Bradley i delstaten Connecticut til Belfast i Nordirland, Edinburgh i Skotland samt Dublin, Cork og Shannon i Irland.

Norwegian har en bestilling på over 260 nye fly blandt andet 30 Boeing 787 Dreamliner og 100 Boeing 737 MAX. Den første 737-MAX bliver leveret i forsommeren. Norwegian er lanceringskunde for denne flytype i Europa. MAX-flyet har flere sæder og længere rækkevidde end sammenlignelige flytyper, hvilket muliggør interkontinentale ruter mellem mindre lufthavne til attraktive priser. Boeing 737 MAX reducerer også brændstofforbruget og CO2-udslippet med yderligere 14 procent sammenlignet med lignende flytyper, der opererer i dag. Endvidere vil flyet have Boeings nyeste winglets, som bidrager til mindre luftmodstand, hvilket sikrer optimal ydelse samt mere stillegående motorer.

De nye transatlantiske ruter er et supplement til dagens internationale tilbud. Selskabets satsning med Boeing 787 Dreamliner til større lufthavne som JFK i New York og Logan International i Boston fortsætter for fuld kraft fremover.

Kontaktperson for pressen:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 7000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragtede knap 30 millioner passagerer i 2016. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.