Gå til indhold
Norwegian lancerer 10 nye ruter fra Danmark og øger antallet af afgange til populære destinationer i sommeren 2023

Pressemeddelelse -

Norwegian lancerer 10 nye ruter fra Danmark og øger antallet af afgange til populære destinationer i sommeren 2023

Med de nye ruter vil Norwegian i alt flyve direkte til 61 destinationer fra Københavns Lufthavn i løbet af sommersæsonen. Derudover øger Norwegian antallet af afgange på en række eksisterende ruter som et led i den fulde udrulning af sommertrafikprogrammet. Samlet øges kapaciteten med cirka 450.000 sæder i Københavns Lufthavn i sommersæsonen 2023.

– Vi er glade for at kunne præsentere 10 nye ruter med Norwegian fra Københavns Lufthavn næste sommer. Den sommersæson, vi netop har lagt bag os, har vist, at rejselysten i de nordiske lande er ganske høj, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i 2023. Med flere ruter og afgange er vi nu godt forberedt på at møde den forventede stigning i efterspørgslen på flybilletter med Norwegian. Jeg vil gerne takke vores kunder for de rigtigt mange forslag, vi har fået om nye, spændende destinationer, og det er med glæde, at vi i dag kan imødekomme mange af de ønsker. Vi glæder os til at byde vores kunder velkommen ombord på vej til nye, spændende oplevelser i hele Europa, siger Magnus Maursund, koncerndirektør for Network, Pricing & Optimisation i Norwegian.

Før pandemien fløj Norwegian både til Madrid og Tenerife, og begge spanske destinationer gør nu comeback i sommerhalvårets trafikprogram. Tenerife, som Norwegian indtil nu har fløjet til i løbet af vintersæsonen, bliver en helårsrute for første gang siden 2019. De nye ruter fra Københavns Lufthavn går til Bologna, Palermo og Napoli i Italien, Bordeaux i Frankrig, Madrid og Tenerife i Spanien, Manchester i Storbritannien, Porto i Portugal, Pula i Kroatien og Vilnius i Litauen.

Bologna er en af de 10 nye spændende destinationer, som Norwegian tilbyder fra CPH i sommerhalvåret 2023. Kreditering: Norwegian

Øger antallet af afgange

Norwegian øger samtidig antallet af afgange til de mest populære destinationer i Europa. Til Malaga tilbyder selskabet fx op mod tre daglige afgange i løbet af sommersæsonen, Prag øges fra fem ugentlige afgange til ni ugentlige og Tel Aviv går fra to til tre ugentlige afgange. Der lægges også flere afgange til Paris, Dublin, Rom, Riga, Pisa, Edinburgh samt en stribe andre destinationer.

De nye ruter og frekvensøgninger lanceres efter, at Norwegian tidligere har offentliggjort planer om at basere yderligere to fly på selskabets base i Københavns Lufthavn, så man kommer op på 13 basefly. Selskabet forventer at have i alt cirka 85 fly i drift i sommersæsonen 2023. Samtidig er Norwegian i gang med at rekruttere cirka 120 nye ansatte til den københavnske base samt yderligere knap 600 til selskabets øvrige baser.


De nye ruter fra Københavns Lufthavn (CPH)

Sommerprogrammet løber fra april til oktober med en midsommerperiode fra 22. juni til 6. august. Midsommerfrekvenserne er angivet i parentes ved forskel til det øvrige program. De nye ruter flyves som følger:

 • Bologna (BLQ): 2 ugentlige afgange
 • Bordeaux (BOD): (2) ugentlige afgange
 • Madrid (MAD): 2 ugentlige afgange
 • Manchester (MAN): 3 (2) ugentlige afgange
 • Napoli (NAP): 2 ugentlige afgange
 • Porto (OPO): 2 ugentlige afgange
 • Palermo (PMO): (2) ugentlige afgange
 • Pula (PUY): 2 ugentlige afgange
 • Tenerife (TFS): 1 ugentlig afgang
 • Vilnius (VNO): 3 ugentlige afgange


Nye ruter fra Norge

Norwegian lancerer også i dag 11 nye ruter i sommerhalvåret fra Norge og øger antallet af afgange til en række destinationer. De nye ruter fra Norge er:

 • Fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Tenerife, Sofia, Bukarest, Alanya Gazipasa, Porto, Thessaloníki, Bari, Skopje, Milano Bergamo og Bologna.
 • Fra Bergen Lufthavn Flesland til Milano Bergamo.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian