Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian-kunder har doneret over 19 mio. kr. til UNICEF – danskerne giver mest

Pressemeddelelse   •   Apr 19, 2019 08:00 CEST

Norwegian and UNICEF

Norwegians samarbejde med UNICEF har bidraget til at hjælpe hundredtusinder af børn i hele verden. Med et enkelt klik har Norwegians passagerer siden 2015 doneret mere end 19 millioner kroner, når de har bestilt flybilletter på Norwegians hjemmeside. Danskerne giver mest.

Siden 2015 har det fulde bidrag fra Norwegians passagerer hjulpet med at redde mange liv. 19 mio. kr. giver mulighed for at installere over 7.000 brønde med vandpumper (én brønd kan forsyne en hel landsby eller flygtningelejr med rent drikkevand), eller madrationer i form af energimadpakker til 184.000 børn i to uger, eller poliovacciner til 5,7 millioner børn.

Norwegians passagerer har siden 2015 kunnet donere 25, 50, 75 eller 100 kroner, når de køber en flybillet på selskabets hjemmeside. 25 kroner er nok til at fuldvaccinere 10 børn mod polio, 50 kroner giver 1.000 vandrensningstabletter – nok til 5.000 liter rent drikkevand – 75 kroner giver 21 energimadpakker, der svarer til en uges ration for et underernæret barn, og 100 kroner er nok til skolebøger til en hel klasse. 

"Flere bidrager, når det er nemt at give"
”Jeg vil gerne takke vores fantastiske passagerer for den gavmildhed, de har udvist. Deres bidrag gør, at UNICEF kan sørge for, at endnu flere børn får den fremtid, de fortjener. Når det er nemt at donere, er der mange flere, der bidrager,” siger koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos.

”Det her er en måde at bidrage på, der kræver meget lidt af den enkelte, men som kan betyde liv og død for dem, der modtager hjælpen. På vegne af UNICEF og børn verden over, vil vi gerne sige tak til Norwegians passagerer for, at de bekymrer sig og bidrager. Det betyder utroligt meget, og derfor er det så dejligt at se, at både nye og gamle passagerer fortsætter med at hjælpe til. På den måde redder vi børns liv,” siger generalsekretær i UNICEF Norge Camilla Viken.

Danskerne giver mest per person
I 2018 donerede Norwegians passagerer næsten 7 mio. kr. i alt. Samlet set har kunderne i Norge givet det største bidrag i 2018, hvilket kan forklares med, at det er i og fra Norge, at flyselskabet har flest ruter. I 2018 donerede de danske kunder i alt næsten 163.000 kr., og gennemsnitsdonationen lå på 45 kr., hvilket gør danskernes bidrag per donation til det højeste.

Andre fakta:
Gennemsnitsdonationen var allerhøjest på ruten fra Las Palmas til Hamburg i 2018 med 58 kroner per passager, der donerede. Tæt efterfulgt var ruten København - Oakland, hvor gennemsnitsdonationen var på 57,50 kroner per person.

August er den måned, hvor UNICEF får flest donationer fra Norwegians passagerer. December er den måned, hvor gennemsnitsdonationen er højest; på 38 kroner per passager, der donerer.

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.