Gå til indhold
Norwegian indgår vedligeholdelsesaftale for Dreamlineren

Pressemeddelelse -

Norwegian indgår vedligeholdelsesaftale for Dreamlineren

Norwegian har indgået en omfattende 12-årig aftale med Boeing om al vedligeholdelse af selskabets Dreamliner-fly. På nuværende tidspunkt har Norwegian seks af disse langdistancefly i ordre; tre købte og tre leasede maskiner.

”Der er ingen tvivl om, at flyproducenten Boeing kender den nye Dreamliner-flytype bedre end nogen andre. For Norwegian er det vigtigt at sikre, at vi har det allerbedste vedligeholdelsesprogram, når vi starter vores nye langdistancesatsning op. Vi har klare, fælles interesser med Boeing, når det gælder om at vise, hvad denne nye flytype kan, specielt i forhold til driftssikkerhed og kundeoplevelse. Samtidig er det vigtigt for os at have kontrol over omkostningerne,” siger Operativ direktør i Norwegian, Asgeir Nyseth.

”Den omfattende vedligeholdelsesaftale, ”Gold Care”, bygger på vores langvarige forhold til en vigtig kunde som Norwegian. Selskabet bruger allerede i dag Boeings systemer og vedligeholdelsesudstyr på deres nuværende 737-800-flåde”, siger Lou Mancini, Senior Vice President, Commercial Aviation Services hos Boeing.

Se den vedlagte børsnotering samt pressemeddelelse fra Boeing for flere detaljer.

Kontaktpersoner:

Norwegian:
Flådechef Tore Jenssen tlf. +47 907 84475

Boeing:
Bob Saling
Boeing Communication Commercial Aviation Services
+1-206-766-2914
bob.saling@boeing.com

Fiona O’Farrell
Boeing Commercial Airplanes - London
+ 44 (0) 20-8235-5664
fiona.ofarrell@boeing.com

Emner


Norwegian 
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og Europas tredjestørste lavprisselskab med direkte ruter såvel indenrigs i Norge, Danmark og Sverige som til destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten (300 ruter til 110 destinationer pr. januar 2012). Med lave priser og kundevenlige løsninger har selskabet haft en stærk passagervækst de senere år. Norwegian fragtede 13 millioner passagerer i 2010. Selskabet blev børsnoteret i 2003 og har i dag ca. 2.500 ansatte og 61 fly i sin flyflåde (december 2011). Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly af typen Boeing 737-800 og får leveret 78 fly direkte fra fabrikken i perioden frem til 2018. Norwegian vil have en af Europas mest moderne og miljøvenlige flyflåder, når de nye fly er indfaset. For yderligere information se www.norwegian.com

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.



Kontakt

Sara Westphal Emborg Neergaard

Sara Westphal Emborg Neergaard

Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Relateret materiale

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian