Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian indfører nye håndbagageregler

Pressemeddelelse   •   Jan 23, 2020 10:38 CET

For at sikre at alle rejsende får en så smidig og behagelig rejse som muligt og for at bidrage til at endnu flere fly afgår til tiden, ændrer Norwegian i dag håndbagagereglerne. Billetter købt før 23. januar påvirkes ikke af ændringerne.

- Norwegians forretningsmodel er baseret på valgfrihed, og det ligger også til grund for de nye regler. Alle rejsende kan fortsat medbringe håndbagage, uanset billettype. Hvis man kun har behov for en taske, der kan være under sædet foran, kan man vælge vores allerbilligste billettype uden yderligere omkostninger. Ønsker man at medbringe en lille kabinekuffert, som skal lægges i bagagehylden, kan man betale lidt ekstra for dette eller vælge en anden billettype, siger Cecilie Nybø Carlsen, chef for produktudvikling i Norwegian.

Ændringerne i håndbagagereglerne indebærer også, at det lille stykke håndbagage, som alle kunder kan tage med ombord, er noget større en tidligere, at vægtbegrænsningen på indtjekket bagage øges fra 20 til 23 kilo, samt at kunder med fleksibel billet kan medbringe 15 kilo håndbagage i stedet for tidligere 10 kg.

- Det vigtigste for os er, at vores kunder får en god rejseoplevelse, når de flyver med os. Det er en almindelig misforståelse, at der er plads til alles kabinekufferter ombord, men det fleste af vores fly har plads til 186 passagerer og kun cirka 80 små kabinekufferter i bagagehylderne. Derfor er det vigtigt, at vi har gode regler på plads, sådan at vi undgår at bruge tid på at omorganisere håndbagage ombord og flytte håndbagage til lastrummet, hvilket kan skabe frustration og let føre til forsinkelser. At flyene afgår til tiden er noget af det vigtigste for Norwegians rejsende, og vi oplever stor opbakning til de nye bagageregler blandt vores kunder, siger Nybø Carlsen.

Dette er inkluderet i de forskellige billetttyper:

  • LowFare: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran. Hvis man ønsker at medbringe ekstra håndbagage til bagagehylden, kan man tilkøbe dette eller vælge en anden billettype. Ekstra håndbagage kan bestilles indtil fire timer før afrejse. Prisen for ekstra håndbagage varierer afhængig af ruten og vil for indenrigsflyvninger og flyvninger i Skandinavien være på 50 kroner, 70 kroner for Europa, Mellemøsten og Nordafrika (short haul) og 90 kroner for interkontinentale rejser (long haul).
  • LowFare+: Et lille stykke håndbagage, som kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. Vægtbegrænsningen på håndbagagen er 10 kilo. Hvis der bliver fyldt i bagagehylderne, kan man tjekke håndbagagen ind gratis i gaten. Hvis man vil være sikker på at kunne medbringe al sin håndbagage ombord, kan man tilkøbe Priority Boarding og dermed blive en af de første, der går ombord på flyet. I tillæg hertil kan man tjekke et stykke bagage ind på 23 kilo.
  • Flex og Premium: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. Vægtbegrænsningen på håndbagagen er 15 kilo. I tillæg hertil kan man tjekke to stykker bagage ind på 23 kilo hver.

Det er vigtigt, at kunder, som har bestilt ekstra håndbagage eller som har håndbagage inkluderet i sin billettype, går ombord tidligt for at sikre plads til sin bagage i bagagehylden.

Billetter købt før 23. januar påvirkes ikke af ændringerne.

For mere information om de nye håndbagageregler, se www.norwegian.com/dk/handbagage/.

Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er for anden gang blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge flypassagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er også blevet kåret til Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax seks gange. Norwegian har omkring 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.