Gå til indhold
Norwegian havde 1,9 millioner passagerer i oktober – stærk efterspørgsel på rejser i efterårsferien

Pressemeddelelse -

Norwegian havde 1,9 millioner passagerer i oktober – stærk efterspørgsel på rejser i efterårsferien

I oktober havde Norwegian 1,9 millioner passagerer og en belægningsgrad på 86 procent. Oktober blev en aktiv rejsemåned, både på indenrigsruterne og til de populære stranddestinationer.

- Vi er tilfredse med at levere endnu en måned med stærke trafiktal. I oktober har vores passagerer især sat pris på ruterne til vores mange populære feriedestinationer. Blandt andet valgte mere end en halv million nordiske rejsende at flyve med os til Middelhavsområdet. Det viser, at vi har et produkt, som kunderne sætter pris på, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

  Norwegian havde 1.885.606 passagerer i oktober, 57 procent flere end i oktober sidste år. Belægningsgraden var på 85,8 procent. Kapaciteten (ASK) var på 2703 millioner sædekilometer, mens den faktisk passagertrafik (RPK) far på 2319 millioner sædekilometer. I oktober havde Norwegian i gennemsnit 67 fly i drift, og 99,4 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, som er et mål på andelen af afgange, som sker indenfor 15 minutter af planlagt tid, var i oktober på 84,2 procent.

  - Vi kan se, at efterspørgslen på grund af den generelle prisvækst vil blive lavere i den vintersæson, vi står foran. Takket været et godt
  samarbejde med kolleger og fagforeninger samt fleksible leasingaftaler på vores fly, er vi godt positioneret til at håndtere den roligere
  periode. Derudover er vi trygge ved, at vores produktudbud svarer til de rejsendes ønsker, og at det vil bidrage positivt til at erobre markedsandele, siger Geir Karlsen.

  Som et resultat af samarbejdet mellem Norwegian og Widerøe kan forretnings- og fritidsrejsende nu drage nytte af et større udvalg, fleksibilitet og sømløse rejser på indenrigsruter i Norge. Norwegian rekrutterer i disse dage 700 nye kolleger til sommersæsonen 2023, hvor selskabet vil tilbyde nye ruter og flere afgange til attraktive rejsemål.

  Emner

  Kategorier


  Norwegian

  Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

  Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

  Kontakt

  Sara Westphal Emborg Neergaard

  Sara Westphal Emborg Neergaard

  Pressekontakt Director of Communications and Public Affairs Denmark +4522228577
  Pressevagt

  Pressevagt

  Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

  Norwegian

  Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

  Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

  Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

  I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

  Norwegian