Gå til indhold
Norwegian går frem i global klimamåling

Pressemeddelelse -

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian går frem og får topkarakter i flere kategorier for arbejdet med at reducere udledningen af drivhusgasser i den anerkendte CDP Climate Change rapport. Flyselskabet får den højeste karakter ”A” for arbejdet med risikostyringsprocesser, risikorapportering og for rapportering og verifikation af direkte udledninger og indirekte udledninger fra energiforsyning (scope 1 og 2).

Det er organisationen Carbon Disclosure Project (CDP), der står bag rapporten, der udkommer hvert år – og som har særligt fokus på gennemsigtighed og konkrete handlinger inden for virksomheders klimastrategi- og indsats. Norwegian har modtaget karakteren ”B” for den samlede indsats i 2023, hvilket er en forbedring fra ”B-” sidste år og et tydeligt bevis på, at Norwegian er på rette vej og en anerkendelse af selskabets målrettede indsats.

"Vi har forpligtet os på ambitiøse mål og arbejder aktivt og konstant med tiltag, der skal reducere vores klimepåvirkning. Det er derfor både givende og motiverende at se, at det hårde arbejde, vi lægger i, fører til forbedringer i flere kategorier end tidligere. Det betyder meget for os og bekræfter, at vores strategi virker," siger Anders Fagernæs, bæredygtighedsdirektør i Norwegian.

Gennemsigtighed er afgørende
Norwegian har siden 2021 offentliggjort virksomhedens klimaindsats gennem CDP, og har siden da gjort betydelige fremskridt med positive resultater. Arbejdet med at skabe gennemsigtighed via CDP, er et centralt element i Norwegians håndtering af den stigende efterspørgsel på information om klima og miljø, både fra investorer og finansielle institutioner, men også fra kunder og beslutningstagere.

"Vi har en helt klar strategi for at reducere vores klimapåvirkning, og vi mener, at det mest effektive værktøj, i den nærmeste fremtid, er at øge brugen af fossilfrie brændstoffer. Fornyelse af flyflåden og brug af avancerede vejrsystemer til mere brændstofeffektiv navigation er også tiltag, der giver umiddelbare resultater i form af reducerede emissioner lige nu og her. Vi tror på, at gennemsigtighed, rapportering og åbenhed vil gøre det lettere for kunderne at træffe kvalificerede valg," siger Anders Fagernæs.

Related links

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian