Gå til indhold
Norwegian fuldfører aftale om køb af 50 Boeing 737 MAX 8

Pressemeddelelse -

Norwegian fuldfører aftale om køb af 50 Boeing 737 MAX 8

Norwegian og flyproducenten Boeing offentliggjorde i slutningen af maj en intentionsaftale om køb af 50 Boeing 737 MAX 8-fly med option på yderligere 30 fly af samme type. I dag blev den endelige aftale færdiggjort og underskrevet. Norwegian anslår at kunne bogføre en nettogevinst på cirka NOK 2 milliarder i andet kvartal 2022 som følge af aftalen. Norwegian og Boeing er desuden enige om at afslutte alle udestående juridiske tvister.

- Aftalen om at købe 50 helt nye og brændstofeffektive 737 MAX-fly er et stort skridt fremad i vores strategi om at konsolidere vores ledende markedsposition i Norden, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Yderligere information om aftalen findes her.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Norwegian