Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian øger kapaciteten til et stort antal destinationer til vinter

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2018 07:30 CEST

Norwegian øger sine aktiviteter i Danmark betydeligt i flyselskabets nye vinterprogram. Det gælder især ruterne til en lang række populære Middelhavs-destinationer, hvor antallet af afgange fra Danmark samlet set fordobles i forhold til sidste vinter. Vi glæder os og flyver, hvor det bedst kan betale sig, lyder det fra selskabet.

Norwegians vinterprogram for 2018/2019 indeholder en stribe gode nyheder for danskere, der ønsker sig billige billetter til en række vinter-destinationer. Flyselskabet planlægger at øge antallet af afgange fra både København og Aalborg. Det betyder både, at nogle sommerruter forlænges ind i vinterhalvåret, og at kapaciteten øges på ruter, der allerede var planlagt.

”Vi glæder os til at byde passagerne ombord på vores nye afgange. Det skal være nemt at flyve med Norwegian, hvilket afspejler sig i vores samlede tilbud til passagerne, der allerede blandt andet inkluderer gratis wi-fi ombord på nye, miljøvenlige fly. Med de nye afgange gør vi det lettere at finde en billig rejse, der passer”, siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Skandinaviske flyskatter styrker Danmark
Den store kapacitetsøgning i Danmark skyldes ikke mindst, at man i andre skandinaviske lande har indført øgede omkostninger på flytrafik.

”Vi kigger selvfølgelig på, hvor det bedst kan betale sig at flyve, når vi planlægger, hvor den ekstra kapacitet skal sættes ind. Når politikerne i Sverige beslutter at gøre flyrejser dyrere ved at pålægge passagererne afgifter, så giver det Danmark en forholdsmæssig konkurrencefordel.Vi vurderer det samlede omkostningsniveau,” siger Thomas Ramdahl.

En analyse fra det norske analyseinstitut Menon viser, at det er store værdier, der hvert år flyves til landet af luftfartsbranchen. For Norwegian alene viser analysen, at de udenlandske rejsende, der flyver til Danmark, skaber grundlag for op mod 13.000 arbejdspladser fordelt i hele landet, og en samlet meromsætning i dansk erhvervsliv på 6,2 milliarder kroner i 2017.

Øgninger i vinterprogrammet 2018/2019
Fra København øges kapaciteten på 11 ruter i vintersæsonen. Det drejer sig om Las Palmas, Tenerife, Alicante, Malaga, Palma, Nice, Krakow, Funchal (Madeira), Tel Aviv, Budapest og Malaga. Desuden fortsætter tre sommerruter ind i vinteren. Det drejer sig om Larnaca (Cypern), Athen og Catania.

Fra Aalborg øges kapaciteten til Malaga fra to til fem ugentlige afgange. Samtidig fortsætter de to eksisterende ugentlige afgange til Palma ind i vinterprogrammet.

Yderligere information
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Tlf. +45 6191 1116
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Norwegian
Norwegian er verdens sjettestørste lavprisflyselskab, og i 2017 transporterede selskabet over 33 mio. passagerer. Flyselskabet tilbyder mere end 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Argentina, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på 150 fly, der i gennemsnit er 3,6 år gamle, hvilket gør flyflåden til en af verdens yngste og grønneste. Norwegian er blevet kåret til Most Fuel-Efficient Airline on Transatlantic Routes af International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er blevet kåret som World's Best Low-Cost Long-Haul Airline af det anerkendte SkyTrax World Airline Awards de seneste tre år og for femte år i træk som Europe's Best Low-Cost Airline. Norwegian har omkring 9.000 medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.