Gå til indhold
Norwegian flyver nødhjælp for UNICEF fra København til Etiopien

Pressemeddelelse -

Norwegian flyver nødhjælp for UNICEF fra København til Etiopien

I dag sætter årets vigtigste flyvning kurs mod det tørkeramte Etiopien. Dermed er UNICEF’s og Norwegians fælles “Fyld et fly”-aktion tilbage på vingerne for sjette gang. I år er Norwegians fly lastet med nødhjælp til børn, der er ramt af den værste sultkatastrofe i regionen i 40 år.

Det er sjette gang, Norwegian og UNICEF sender et fly med nødhjælp til et kriseramt område. I år går turen til børn, der er ramt af sult- og tørkekatastrofen i Etiopien. Norwegians nyeste 737 MAX 8-fly blev i dagens tidlige morgentimer lastet i Københavns Lufthavn med 10 ton nødhjælp fra UNICEFs lager i Københavns Nordhavn, som er verdens største nødhjælpslager.

- Endelig kan vi igen fylde et fly med nødhjælp sammen med UNICEF. Jeg er meget glad for, at vi kan bidrage til at få endnu mere direkte nødhjælp fra til børn i Etiopien, og at vi dermed også er med til at rette opmærksomheden mod en af verdens største kriser, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Internt engagement driver samarbejdet

Norwegian stiller fly, besætning og nøgleansatte til disposition for UNICEF til denne opgave.

- Takket være den fantastiske indsats fra de ansatte i Norwegian kan vi fylde et helt nyt fly med medicinsk udstyr og anden nødhjælp. Det betyder meget at have de ansatte med som så vigtige støtter, siger generalsekretær Camilla Viken for UNICEF i Norge.

Samarbejdet mellem Norwegian og UNICEF rækker mere end 15 end 15 år tilbage i tid.

- Partnerskabet med UNICEF skaber et stort engagement internt i Norwegian, og vi kan se, at vores bidrag gør en forskel. Det er meningsfuldt at bidrage der, hvor vi som flyselskab faktisk kan hjælpe. Gennem indsamlingsaktioner fra ansatte, donationer fra kunder og humanitære aktioner, har vi sammen bidraget til at give børn i hele verden bedre levevilkår, siger Karlsen.

Om katastrofen i Etiopien

Befolkningen på Afrikas Horn oplever nu den værste tørke i 40 år. Fem regnsæsoner er udeblevet og den sjette er i fare for også at udeblive. Mere end 20 millioner børn har akut brug for humanitær hjælp i regionen.

- I en verden med stadig mere komplekse, omfattende og hyppige kriser, er det vigtigere end nogensinde at nå frem med livreddende hjælp til sårbare samfund, siger direktør for UNICEF’s Supply Division, Etleva Kadilli.

- UNICEF samarbejder med Norwegian om et “Fyld et fly”-aktion, der leverer produkter til Etiopien fra vores globale nødhjælpslager i København. Lasten består blandt andet af medicin, sundhedspakker og jordmoderudstyr. Alle børn fortjener adgang til grundlæggende forsyninger, og med denne forsendelse vil sundhedstjenesten kunne tilbyde kritisk omsorg til børn og deres familier, siger hun.

Om samarbejdet mellem Norwegian og UNICEF

Norwegian har været en af UNICEF Norges hovedpartnere siden 2007, og engagementet både blandt ansatte og selskabets kunder er bygget op over mange år. Forskellige aktiviteter for at samle penge ind og frivillige indsatser i forbindelse med “fyld et fly”-aktioner har sikret hjælp til hundredtusindvis af børn.

Blandt andet har ansatte løbet New York Marathon og har på eget initiativ indsamlet flere tusind dollars til UNICEF, mens andre strikker sokker og luffer for at samle penge ind til UNICEF. Senere i år vil omkring 100 Norwegian-ansatte deltage i et motionsløb i Oslo til støtte, og som julegave fra Norwegian og alle de ansatte gives pengestøtte til UNICEF fremfor firmajulegaver internt i selskabet.

Siden partnerskabet blev etableret, har Norwegian og selskabets kunder indsamlet mere end 50 millioner norske kroner til UNICEF. Selskabets kunder kan vælge at donere et beløb til UNICEF, når de køber flybilletter via Norwegians hjemmeside.

Geir Karlsen, konsernchef i Norwegian, og direktør for børns rettigheder i UNICEF, Kristin Oudmayer, er begge med på flyvningen til Etiopien.

Flyet lastes i Københavns Lufthavn med 10 tons nødhjælp fra UNICEF's hovedlager i Nordhavn i København.


Veronica Juliussen er kabineansat og UNICEF-ambassadør i Norwegian.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Norwegian