Gå til indhold
Norwegian markerer fem år med gratis WiFi

Pressemeddelelse -

Norwegian markerer fem år med gratis WiFi

Norwegian markerer i dag fem år med gratis WiFi om bord på selskabets europæiske flyvninger. En ny undersøgelse af passagerernes surfvaner i luften viser, at en tredjedel af de rejsende logger sig på WiFi i løbet af fem minutter. Amerikanere og briterne blærer sig mest af sin ferie, og danskerne er nogle af de mest hooked på sociale medier.

For at markere, at det i dag er fem år siden, at Norwegian lancerede gratis WiFi om bord på europæiske flyvninger, publicerer selskabet en spørgeundersøgelse om WiFi-brug i luften. Et repræsentativt udvalg på 1000 passagerer har deltaget i undersøgelsen, og data fra 550.000 flyvninger er analyseret for at få svar på, hvad passagerene søger på, deler og ”tagger” i europæisk luftrum.

”For at fejre fem år med gratis WiFi har vi foretaget en undersøgelse af omfanget af dataforbrug i luften blandt vores passagerer. Den giver fascinerende indsigt i surfingen i 10.000 meter, og med 18.000 brugere om dagen viser undersøgelsen, hvor vigtig gratis WiFi er for passagerene,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Over 18.000 passagerer bruger Norwegians WiFi hver dag. Passagerer om bord på flyvninger til Tromsø, Malaga, Barcelona, Alicante og Madrid er de mest aktive brugere. Siden tilbuddet blev lanceret i 2011 er 500 terrabyte med data blevet konsumeret om bord, hvilket svarer til 1,2 millioner sange, 170 millioner indkommende e-mails eller 25.000 timer Netflix-streaming.

Flere resultater fra undersøgelsen

FOMO (fear of missing out): En tredjedel af passagerene (28 procent) logger sig på sociale medier inden for fem minutter. En ud af fem passagerer siger, at de ville blive irriterede, hvis de ikke havde adgang til sociale medier under flyvningen – og tre procent går så langt at sige, at det ville ødelægge deres flyvning. Spanierne bruger de sociale medier mest, hvor 62 procent logger sig på under en flyvning. De efterfølges af nordmænd (56 procent) og danskere (55 procent).

Ferieblær: Amerikanske og britiske passagerer blærer sig mest af deres ferie. 40 procent af alle amerikanere og 20 procent af alle briter poster et billede eller en status om sin rejse i løbet af flyvningen.

Først på nettet: Tyske passagerer er de hurtigste til at logge sig på WiFi – tæt efterfulgt af svenskere og danskere. Briter, spaniere og amerikanere bruger længst tid på at logge sig på.

Mest populære hjemmesider: For danskere er nyheder mest interessante i 10.000 meters højde. Ekstra Bladet, DR, BT og Politiken er de mest besøgte sider.

”Digital detox”: Kun én ud af ti siger, at de nyder en pause fra sociale medier, når de er ude at flyve. Spanierne er mest afhængig af sociale medier, hvoraf 62 procent logger sig på i løbet af den flyvning. Til sammenligning logger ”kun” 45 procent af briterne og 31 procent af amerikanerne sig på sociale medier.

Tag en selfie: WiFi om bord har bidraget til nye trends i sociale medier. Halvdelen af alle rejsende mellem 18 og 25 år logger sig på Instagram for at poste en ”selfie” eller et billede af flyets vinge. Indtil nu er #flynorwegian blevet tagget 12.900 gange på Instagram.

Fakta om Norwegians WiFi:

I 2011 blev Norwegian det første selskab til at lancere WiFi på europæiske ruter. Norwegian er stadig det eneste flyselskab, som tilbyder gratis WiFi på europæiske ruter.

Norwegians WiFi fungerer via en antenne monteret i hvert enkelt fly, som igen er koblet til en satellit monteret på flykroppen. Efter at have indført WiFi i 2011 fortsatte Norwegian sin teknologiske udvikling og har siden lanceret Video on Demand, som giver passagererne adgang til Norwegians underholdningssystem via egen tablet eller smartphone. I november blev Norwegian også det første flyselskab til at tilbyde direkte tv om bord på europæiske flyvninger.

Pressekontakt:

Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26570767

Emner


Norwegian
Norwegian er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa. I dag opererer Norwegian 439 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj næsten 26 millioner passagerer i 2015. Selskabet er børsnoteret (2003) og har omkring 6000 ansatte. Norwegian har over 100 fly i flåden med en gennemsnitsalder på 3,6 år. Norwegian indfaser løbende nye, mere miljøvenlige fly og har en af de mest moderne flyflåder i Europa. Både i 2013, 2014 og 2015 blev Norwegian kåret til Europas bedste lavprisselskab af anerkendte SkyTrax Airline Awards. I 2015 blev Norwegian også kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Det er flypassagererne selv, der bedømmer over 200 flyselskaber over hele verden i det, der er betegnet som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. For mere information besøg www.norwegian.com   

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian