Gå til indhold
Norwegian fejrer 20 år og mere end 300 millioner passagerer

Pressemeddelelse -

Norwegian fejrer 20 år og mere end 300 millioner passagerer

Norwegian fejrer, at det i dag er nøjagtigt 20 år siden, flyselskabet kom på vingerne for første gang. Siden dengang har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian.

Den 1. september klokken 14:00 i 2002 afgik det første Boeing 737-fly fra Oslo Lufthavn til Bergen på den norske vestkyst, og den flyvning regnes som den første for Norwegian. I løbet af de sidste 20 år har selskabet budt mere end 300 millioner passagerer velkommen ombord. Alene på ruten mellem Oslo og Bergen har 15 millioner rejst med selskabet.

Norwegian er Norges største luftfartsselskab med mere end 4000 ansatte. Med Norden som sit hovedmarked har selskabet bygget et bredt rutenetværk i og imellem de nordiske lande og til resten af Europa. I 2002 startede Norwegian med fire norske indenrigsruter og har i sommersæsonen 2022 befløjet 280 ruter til 108 destinationer i hele Europa.

- Norwegians udvikling igennem de sidste 20 år havde ikke været mulig uden vores passagerer, og vores klare mål - at alle skulle have råd til at flyve – er blevet taget rigtigt godt imod. Det var ikke alle i branchen, der satte pris på at få konkurrence, men siden dengang er billetpriserne gået ned, og Norwegian har gjort luftfart tilgængelig for rigtigt mange mennesker. Så det er vores passagerer og vores medarbejdere, vi først og fremmest kan takke for, at Norwegian i dag bliver 20 år og med fremtiden foran sig, siger koncernchef Geir Karlsen.

I opstartsåret 2002 fløj Norwegian syv fly med cirka 300 ansatte. Året efter, der var det første fulde driftsår, rejste mere end 1,2 millioner passagerer med Norwegian. Til sammenligning havde selskabet 2,2 millioner passagerer alene i juli måned i år.

20-års jubilæet blev i dag markeret i Oslo Lufthavn Gardermoen i forbindelse med jubilæumsflyvningen til Bergen, præcis 20 år efter den allerførste Norwegian-flyvning. Til stede for at ønske tillykke var Norwegians grundlægger Bjørn Kjos, den norske trafikminister Jacob Bjelland og koncernchef Abraham Foss fra det norske statslige luftfartsvæsen Avinor.

De kabineansatte på jubilæumsflyvningen var iklædt de originale uniformer fra 2002. Her sammen med koncernchef Geir Karlsen.
Alle passagerer ombord på jubilæumsflyvningen fra Oslo til Bergen modtog et rejsegavekort. Gavekortene blev uddelt af koncernchef Geir Karlsen.
Koncernchef Geir Karlsen (th.) og Norwegian-grundlægger Bjørn Kjos deltog begge i jubilæumsmarkeringen i dag.Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian