Open skies
Få vores nyheder på mail

Norwegian bifalder transportministerens udtalelser om luftfartens betydning for dansk økonomi

Pressemeddelelse   •   Nov 25, 2016 14:28 CET

I dag har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt givet klart udtryk for, at luftfartssektoren er af afgørende betydning for den danske samfundsøkonomi, da denne skaber vækst og jobskabelse.

”Jeg er tilfreds med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts udtalelser omkring betydningen af luftfarten for dansk økonomi. Disse matcher godt vores ambitioner for det danske marked. Det er meget positivt, at luftfarten anerkendes som en vækstmotor, og at man fra regeringens side vil lægge til rette for udvikling af sektoren i fremtiden. Det er noget, Norwegian ønsker at bidrage til”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Flyselskabet kunne i sidste uge offentliggøre en ny rapport, som konkluderer, at Norwegian-rejsende årligt bidrager til en meromsætning på seks milliarder kroner til dansk erhvervsliv. Derudover danner turisternes forbrug grundlag for 12.500 arbejdspladser i den danske turismesektor.

”Norwegian har en flyordre på mere end 250 fly og vil om få år have over 40 787 Dreamliner i flåden. Vi ser med interesse på at udvide vores rutetilbud fra blandt andre Københavns Lufthavn, men vi må have de samme rettigheder som vores konkurrenter. Med politisk hjælp til at sikre lige konkurrencevilkår kan vi bidrage til at øge tilgængeligheden yderligere fra Danmark og samtidig bringe mange flere turister til landet”, slutter Kjos.

Læs mere om Menon Economics’ rapport, der beskriver Norwegian-rejsendes bidrag til den danske samfundsøkonomi her.

Pressehenvendelser:
Informationschef Daniel Kirchhoff, tlf. 26 57 07 67

Norwegian
Norwegian er det 6. største lavprisselskab i verden med omkring 5.500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 450 ruter til mere end 140 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 100 fly, som fragter over 26 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år. I 2015 blev Norwegian kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 kårede flypassagererne Norwegian til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter i den anerkendte SkyTrax Awards. For fjerde år i træk er Norwegian også kåret som Europas bedste lavprisselskab af SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.